2024-03-31 354 瀏覽
香港有動物既cafe多數都係貓cafe,係旺角朗晴坊既Meowtini都係其中之一。呢到係我暫時去過最鍾意既貓cafe。人去前要着鞋套同埋消毒雙手呢到大部份貓貓都係名種貓,眼見有十幾廿隻,絕曬育架啦,全部都好溫柔同平易近人。地方闊落乾淨,不過由於唔可以開窗既關係,所以一行入去果下都會有浸貓味,但有幾部空氣清新機,所以坐一陣就會習慣。當日去唔太忙,見到店員得閒都係到同貓貓玩,應該都好錫貓貓。野食質素都比一般貓cafe好,由其是咖啡有驚喜!完全唔係hea架,有埋貓貓拉花☕️🐈摩卡咖啡 冰 山政小山園抹茶 雜菜沙律配柚子油醋汁日式雞軟骨 蜜糖柚子雞翼 蛋黃汁卡邦尼意大利粉 食完野可以俾$30買個自家製貓罐頭餵下貓貓,同佢地玩下。我地都玩左成2個幾鐘,要玩得盡興最緊要都係要溫柔同尊重貓貓,如果貓貓表現得有抗拒既唔好夾硬黎呀,你溫柔對佢地,佢地都會溫柔咁對返你的🙂
人去前要着鞋套同埋消毒雙手

摩卡咖啡