2021-09-13
是次朋友帶我到佢成日去開既「食堂」。呢日天落住毛毛雨,我地就係天后站行過去。大約7pm左右,店入面都幾多人,係門口等左大約5分鐘左右就入去啦。入面位同位之間較迫,我地就坐左係近收銀既位到,隔離係一張擺外賣既枱。一入去已經聞到好大陣日式咖喱味,雖然餐廳提供除左咖喱以外好多既食品,但見大部分食客都係食緊咖喱飯,所以我都叫左豬軟骨飯。咖喱幾香,同平時既日式咖喱無異;飯份量唔多,幾岩女士食,本身仲擔心會唔會太大份食唔晒。咖喱飯最忌少汁多飯,多汁多飯或多汁少飯,總之飯夠撈黎食就最好。豬軟骨好似係佢既招牌,煮得非常腍,好易就咬得開,入口即溶,非常好。另外配菜都非常多,應該都係佢signature之一,友人話非常健康。呢個就見仁見智,食肉獸或者覺得菜太多,肉可以再多d。菜既質素就一般,同普通日式炒雜菜差唔多。賣單二人total $120左右,計埋野飲。
菜既質素就一般,同普通日式炒雜菜差唔多。
賣單二人total $120左右,計埋野飲。