呢個氣鍋雞套餐真係好抵食,而且樣樣野都好味~ 一開始店員上左個氣鍋雞,啲姐姐好好, 每枱都會叫客人趁熱飲左湯先,個湯好濃雞味,入面仲有好多菇同竹笙,而家天氣涼涼地,啖雞湯真係暖入心,佢係2人份, 每人用碗仔都有2-3碗既份量都幾多~之後係個昭通醬雞翼, 我問姐姐咩係昭通醬, 佢話昭通係一個地方, 雞翼既味係鹹鹹地又有少少辣, 如果講要似咩味應該係少少似蝦醬但無咁鹹,而且啲雞肉好嫰好juicy, 送飯一流個酸菜魚好特別,同平時出面食唔同,一上枱已經聞到好香,佢有一層油喺面,而且仲有一堆蒜,撈埋一齊真係令個魚生色不少~ 而且份量都唔係細, 佢個魚係鱸魚,一啲泥味都無,而且仲有好多配料同薯粉襯底,真係好好食!小鍋湯米線都好出色,我鍾意個米線好稔, 佢地話咁樣先係正宗,如果唔係已經飲左湯,我相信我會飲埋米線個湯~最後就係玫瑰冰冰粉, 食完一輪辣野再食個冰冰粉真係好爽,好香既玫瑰味,仲加左好多芝麻好香!
呢個氣鍋雞套餐真係好抵食,而且樣樣野都好味~

昭通醬雞翼

金牌小鍋湯米線