2023-08-05
本人對湖南湘菜不是太了解,但是見到各款菜式真心好想食,但是朋友又唔係好食得太辣,最初都驚會不會無乜餸啱食,點知原來唔太辣的餸菜也很多,而且好好味,完全顛覆了我對湖南菜必定辣的感覺。桃源農家土雞湯(小份)$198雖然是小份,但其實好大窩,走地雞日常唔係咁易買得到來吃,這個土雞湯非常濃郁,而且還有很多走地雞,感覺好味又滋補。毛氏紅燒肉 $148這個紅燒肉炆得好琳又入味,脂肪和肉嘅比例好好,多吃幾舊都唔油膩。見到係咪好想食呢?清炒萵筍絲 $78萵筍絲口感清新爽口,配其他辣的餸菜,可以減輕辣的刺激😁甜酒湯圓2人份 $34大家冇眼花,呢個係二人份量嘅湯圓。湯圓QQ彈,帶有微微的酒香,配以滑滑的蛋花、杞子,作為飯後的甜品,實在豐富得過分🤭餐廳環境整齊清潔,地點也很方便。地址:西環干諾道西168號地下2F號舖Shop 2F, G/F, 168 Connaught Road West, Western District 菜式很多,食唔食辣都很多選擇。
桃源農家土雞湯(小份)$198
毛氏紅燒肉 $148
見到係咪好想食呢?
清炒萵筍絲 $78
萵筍絲口感清新爽口,配其他辣的餸菜,可以減輕辣的刺激😁
甜酒湯圓2人份 $34
大家冇眼花,呢個係二人份量嘅湯圓。
餐廳環境整齊清潔,地點也很方便。
地址:西環干諾道西168號地下2F號舖
菜式很多,食唔食辣都很多選擇。