2011-12-11
天氣凍凍地, 女友想食煲仔飯, 上open rice見到呢間的評語不錯, 一於去試試!我地叫左兩個煲仔飯套餐:鱔球拼斑球煲仔飯 - 飯煮得粒粒分明, 又好香口, 成煲飯有足夠飯焦, 香到不得了, 加一些少甜的豉油, 絕配! 鱔片好煙韌同新鮮, 斑片嫩口, 都好新鮮, 脆肉瓜好爽口,一個好好的配搭!飯的質素之前已講左,排骨肥瘦適中,有豬肉香味, 煮得亦好好, 唔會韌晒, 腊腸個質地就怪怪地, 一入口碎晒咁, 調味料係豆豉, 蔥,好惹味香口!青紅蘿蔔豬肉湯 - 無咩味, 偏淡.... 環境一般, 地方真係唔係好清潔, 可能係人手不足的關係吧, 因為成間餐廳都坐滿人, 但只得兩個侍應可能處理煲仔飯需時, 我地要等左45分鐘先有得食, 不過都值得的.鱔球拼斑球煲仔飯已加到$78一個, 確係比出面的餐廳貴了一點!
我地叫左兩個煲仔飯套餐: 鱔球拼斑球煲仔飯 - 飯煮得粒粒分明, 又好香口, 成煲飯有足夠飯焦, 香到不得了, 加一些少甜的豉油, 絕配! 鱔片好煙韌同新鮮, 斑片嫩口, 都好新鮮, 脆肉瓜好爽口,一個好好的配搭! 飯的質素之前已講左,排骨肥瘦適中,有豬肉香味, 煮得亦好好, 唔會韌晒, 腊腸個質地就怪怪地, 一入口碎晒咁, 調味料係豆豉, 蔥,好惹味香口! 青紅蘿蔔豬肉湯 - 無咩味, 偏淡....