2007-09-14 32 瀏覽
我同朋友都成日去小店食野, 因為本人好鍾意食牛扒, 一般餐廳"淹"左既牛扒我就麻麻!小店有cafe deco既水準, 但山頂太遠啦, 一想食牛扒就會去小店!!佢d牛扒就算8成熟(而家大肚唔食得太生)都唔會硬, 仲好鬼好味, 有肉汁, 我次次都係落少少鹽就食, 原汁原味......一定要食! 有次老闆攞碟牛扒出嚟話太熟, 即刻係我面前掉左落垃圾筒, 話整過俾我, 佢要個廚知道個客係唔會接受架! 個老闆好pro!車厘蜆--又係好好食, 我本身唔食生蠔, 呢個蜆唔鯹,又大隻, 唔係度度都有得食, 正!鵝肝--煎得好好味, 加埋佢d栗米包一齊食, 好鬼正!焗大蘑姑--有cheese同d肉一齊焗, 都係果句, 好味!茄乾parma ham意粉--我每次去必食, 本身好鍾意食蕃茄, 但茄乾都幾濃幾酸, 我自己就好鍾意食, 佢會落d蒜片, oilver oil一齊整, 好香, 好好味!desert: 心太軟同香蕉船都好好味, 食心太軟唔好"duk"穿佢, 要慢慢介開個頂, 慢慢食落去!可以叫餐, 一個湯, 包包+main course, coffee/tea, 價錢係main course+$3

鵝肝--煎得好好味, 加埋佢d栗米包一齊食, 好鬼正!

可以叫餐, 一個湯, 包包+main course, coffee/tea, 價錢係main course+$30就ok啦, 抵好多!