2021-04-25
突然之間好想食咖喱同埋薄餅就上網睇吓邊度有、環境又舒服嘅,然後男朋友就搵到 話大埔呢度有好多泰菜,原本打算去附近另一間泰國菜的,但係去到門口嘅時候我發現,我以前有去過嗰間而且覺得麻麻地...所以就喺附近睇吓食邊一間,係唔係好遠嘅地方見到好大個招牌”泰太”,我馬上就決定要去呢一間了,因為佢環境睇落去唔錯,有outdoor嘅枱,而且我隱約記得以前睇過網上食評話呢間係好好食嘅,環境真係唔錯而且揸車嘅話可以泊喺門口,黃咖喱雞 $148一坐低就馬上叫咗我最想食嘅咖喱雞同埋薄餅,個咖喱整得幾好食,不過我個人覺得可以再辣少少🤏🏻,個薄餅其實都算好食,但就好似落多咗粉黏咗少少🤏🏻,但其實都好味嘅呢個豬頸肉($128)超好食,夠juicy 又軟熟,必食推介👍🏻馬拉盞炒椰菜苗 $118 ,呢個都正常好食😋辣肉碎炒飯 $128, 呢個炒飯都唔錯乾濕合適生蝦 $168呢一個係我唯一覺得唔好食嘅,首先嗰啲蝦好似擺咗喺度好耐咁,唔知係咪因為佢離開啲冰好遠,食嘅時候佢係室溫個感覺就好似飲唔凍嘅啤酒咁,怪怪的🙂見到佢門口喺度燒緊乳豬仔,可惜我哋得兩個人食唔到,問咗侍應佢話乳豬需要預訂好似八百幾蚊一隻,希望下次多啲人可
環境真係唔錯而且揸車嘅話可以泊喺門口,
黃咖喱雞 $148
馬拉盞炒椰菜苗 $118 ,呢個都正常好食😋
辣肉碎炒飯 $128, 呢個炒飯都唔錯乾濕合適
生蝦 $168
見到佢門口喺度燒緊乳豬仔,可惜我哋得兩個人食唔到,問咗侍應佢話乳豬需要預訂好似八百幾蚊一隻,希望下次多啲人可以試到啦😋