本身都無打算寫comment 因為我懶開 但今次真係太被呢間餐廳既‘’服務‘’Surprise要打之前同個Friend慶祝生日 佢話想去D打卡餐廳打下卡 咁就揀左六公館貪佢個景靚 之前都Book Mark左呢間想去試下一入門口見到個都著得幾特別既Reception 覺得R曬頭 點解話係特別 係因為我真係無見過D咩高級餐廳係會有女服務員著到露曬膊加都幾露肉既黑色短裙 感覺上有D唔莊重…雖然戴住口罩 但都Feel到幾濃妝豔抹下 同埋D著裝比我感覺相對比起其他職員係感覺上好似有點格格不入 Anyway今次幾好彩有得坐窗邊位 之後叫左個太爺雞 斑片魚湯泡飯 樟茶鴨 食落都OK 不過不失啦 未去到我會再返黎食既地步 一路食一路都有留意下啱啱個Reception 因為真係感覺似出黎搵‘’客‘’ 我地叫佢幫我地加茶 但係佢係話叫其他同事幫我地 之後就見到佢行左去我地斜對面張台 梳化個邊就好似好熱烈咁又幫人加酒又剩 (重點係個台全部都係D中年男人 身上有幾個潮牌個D 又攞住個睇落都有D貴既LV袋?)之後又見佢好似攞住張卡片之類既野派比人 再再再之後就唔知點解坐低埋一齊飲 飲到去我同Friend食完飯要

一路食一路都有留意下啱啱個Reception 因為真係感覺似出黎搵‘’客‘’ 我地叫佢幫我地加茶 但係佢係話叫其他同事幫我地 之後就見到佢行左去我地斜對面張台 梳化個邊就好似好熱烈咁又幫人加酒又剩 (重點係個台全部都係D中年男人 身上有幾個潮牌個D 又攞住個睇落都有D貴既LV袋?)之後又見佢好似攞住張卡片之類既野派比人 再再再之後就唔知點解坐低埋一齊飲 飲到去我同Friend食完飯要走都仲坐係到 感覺上佢地係啱啱識既 如果唔係點解要派卡片?

之後仲誇張 再有多一個女仔又係差唔多打扮既又坐埋落去……真心 其實明眼人都大概估到係咩事

大家如果去得閒留意下…感覺不良好
2023-02-22