2023-08-12
北斗 (九龍城)九龍城福佬村道59號地下B號舖日本Omakase 貴,係人都知,平時嘅我哋又點會捨得去食,難得慶祝,今次揀咗一間喺九龍城嘅店舖,廚師發辦嘅嘢食嚟講,呢一間係我食過最高質嘅,每一款刺身到入口即溶,令我最驚喜嘅,係一去到坐低嘅前菜,海膽蟹膏豆腐,好新奇,好好味,蟹膏味好重,配上入口即溶嘅海膽,係絕配,其次佢哋嘅蜆湯,好大隻蜆,從來冇見過,到出嚟每一杯好清甜。另外令我最印象深刻,嘅就係海膽紫菜,吹炸咗個紫菜上面配上左一層厚厚嘅海膽,放入口,我以為佢哋兩個簡直係絕配。銀鱈魚,帶拖羅,黑陸魚,鰹魚,好多入口即溶嘅刺身。廚師喺個日本人,一路食一路同我哋解釋每一款食材,服務好好,嚟咗香港10幾年,廣東話講得好好。🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽好味程度:🌕🌕🌕🌗🌑抵食 : 🌕🌑🌑🌑🌑環境 : 🌕🌕🌕🌖🌑#香港食評#飲食推介#相機食先#食得是福#民以食為天#餐廳推介#飲食情報#食評#hkfood#foodie#food#foodreview#foodblogger#blogger#instagrams#restaurant
九龍城福佬村道59號地下B號舖
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽