2022-08-23
雖然之前都去過好多次佐敦咖喱、屯門咖喱等,但7E 咖喱王都係第一次去,因為事源老公想出街食飯,所以經朋友介紹之下,我地選擇左出去尖沙咀食咖喱。我預先係Openrice book 位,因為Openrice book 位有七折優惠,放工後就約老公去餐廳等,餐廳是位於重慶大廈七樓,所以去到重慶大廈門口同D 派傳單朋友講去7E 咖喱,佢地就會有專人帶你去搭𨋢。當去到餐廳時,餐廳已經坐了很多食客,幸好有book 枱,所以都放心有位,餐廳地方雖然唔係好大,但佢有張枱可以給客人放一放背包都很好。這次是第一次光顧,我地問了位香港人叔叔有咩好介紹同好食,因為我地得兩個人,所以佢建議我地order 烤羊咖喱、烤雞咖喱同一份薄餅,另外我地都叫左一杯印度拉茶同一杯青檸梳打。當咖喱送上時,賣相都同其他咖喱屋的賣相差不多,唔覺有咩分別,跟住我地就開始食了,首先我拿了一塊薄餅點了烤羊咖喱汁,一食落口時就覺得味道跟之前食過D 咖哩係好唔同,味道辣中有甜,有種香味,我本身唔係好食得辣嘅朋友,但我係不停追食,另外個烤雞咖喱都好好食,食曬碟薄餅同烤羊烤雞之後我真係連汁都唔放過,但理性叫我要停了,但我老公都仲想試其他野,最後
當咖喱送上時,賣相都同其他咖喱屋的賣相差不多,唔覺有咩分別,跟住我地就開始食了,首先我拿了一塊薄餅點了烤羊咖喱汁,一食落口時就覺得味道跟之前食過D 咖哩係好唔同,味道辣中有甜,有種香味,我本身唔係好食得辣嘅朋友,但我係不停追食,另外個烤雞咖喱都好好食,食曬碟薄餅同烤羊烤雞之後我真係連汁都唔放過,但理性叫我要停了,但我老公都仲想試其他野,最後我地order 多個牛腩炒飯,真係好滿足。
下次一定會再去試下佢地D 串燒😋