招聘中
月薪
餐廳: Amitie Kitchen
資訊:

2022-06-28 217 瀏覽
同幾位朋友係Amitie Kitchen食dinner,因為book左位所以唔駛等可以直入,不過食左成晚發現佢翻枱唔多,見佢性價比咁高好擔心佢做唔住😂🙈所以黎寫篇食評推薦一下!先上嘅有麵包拼盤,無諗到有咁多選擇😍牛角包熱辣辣好鬆脆,另一個應該係竹炭麵包,都好好味😋 美中不足係盒牛油啱啱係雪櫃攞出黎,好難融😂個油封鴨髀啲肉煮到好軟,不過個皮依然脆卜卜,正👍🏻👍🏻👍🏻 蒜味薯蓉都係一大亮點,個味唔會太搶,不過同個鴨髀一齊食味道豐富左好多!蟹羔超級超級足料!!!而且非常建議各位揀伴白酒忌廉汁,因為龍蝦汁有可能會cover左蟹羔啲味,不過白酒忌廉汁就啱啱好👍🏻大啡菇係底呢個擺盤都幾特別,而且分盤好容易🤣👍🏻個菇雖然睇落扁扁地,食黎先知好juicy!同龍蝦汁意大利飯一齊食就更正😋 三種topping入面鮑魚係最令我驚訝嘅,因為之前食過好多鮑魚都係一係無味一係好乾,不過呢隻又淋又有味!佢個汁唔係普通個啲鮑魚汁味,好好味😋😋最後甜品係香蕉朱古力金寶,經典配搭,上枱個時仲出緊煙🔥 啲金寶脆卜卜,朱古力同香蕉味超濃郁,完美配搭👍🏻👍🏻👍🏻飲品方面我地叫左宇治抹茶紅豆冰同蜂蜜蘆薈,都好好飲❤️ 紅豆冰嘅
所以黎寫篇食評推薦一下!

麵包拼盤

先上嘅有麵包拼盤,無諗到有咁多選擇😍
牛角包熱辣辣好鬆脆,另一個應該係竹炭麵包,都好好味😋
美中不足係盒牛油啱啱係雪櫃攞出黎,好難融😂

油封鴨髀配蒜味薯蓉伴藍莓醬汁

松葉蟹味噌蟹羔鵪鶉蛋意大利麵  伴白酒忌廉汁

烤燒大啡菇、焗釀鮑魚、北海道帶子、虎蝦意大利飯伴龍蝦汁

大啡菇係底呢個擺盤都幾特別,而且分盤好容易🤣👍🏻

朱古力香蕉金寶

飲品方面我地叫左宇治抹茶紅豆冰同蜂蜜蘆薈,都好好飲❤️ 紅豆冰嘅抹茶味好足,另一杯都係一飲就有蜂蜜味,唔係比杯糖水就算👍🏻 不過希望餐廳下次可以比粗飲管,因為細飲管完全食唔到啲紅豆同蘆薈😂

麵包拼盤
油封鴨髀配蒜味薯蓉伴藍莓醬汁
松葉蟹味噌蟹羔鵪鶉蛋意大利麵  伴白酒忌廉汁
烤燒大啡菇、焗釀鮑魚、北海道帶子、虎蝦意大利飯伴龍蝦汁
朱古力香蕉金寶
  • 烤燒大啡菇、焗釀北海道帶子、虎蝦意大利飯伴龍蝦汁