2013-09-22 1184 瀏覽
平時食黎食去都係日本野,西餐,今日見悶悶地,走左去試新野~泥泊爾菜原來泥泊爾有好多食物都同中國食物好似,例如有一款好出名既野食叫momo係餃子,不過係點茄汁食,好盏鬼,啲餡好多, 肉汁幾鮮味,值得再試。我見未飽,哎左個咖喱雞飯,啲飯同我地食個唔同,一粒粒分開,長身既,撈埋啲咖喱汁,味道一流。咖喱有得揀辣同唔辣,我揀左辣,入面好多種泥泊爾既香料,有好濃烈既香味,無MUD椰汁味,唔似泰式個隻。我個FD就叫左 Chicken Kebeb,見佢食得幾滋味,啲餡好足,同埋好多生菜,應該幾健康,搞到我都好想叫一個,可惜眼闊肚窄,哈哈..總括黎講, 食物價錢合理,款式多選擇,第一次食泥泊爾菜,比到個好既好印象我,如果諗唔到食咩,又想試新野,呢間絕對係唔錯選擇!唯一要彈既就係樓上鋪, 要抬高頭先見到,唔係好起眼~

我見未飽,哎左個咖喱雞飯
,有好濃烈既香味,無MUD椰汁味,唔似泰式個隻。

唯一要彈既就係樓上鋪, 要抬高頭先見到,唔係好起眼~
2013-09-21