2021-03-16 20 瀏覽
真心講,其實我一直以嚟對西餐都唔係好有興趣,但今日見返個朋友,佢介紹咗呢間嚟食,我食完之後真係覺得好有驚喜,係好每樣野都好有水準,而我所講嘅有水準,係真係可以擺喺啲高級餐廳度再賣貴多幾倍都完全唔會輸蝕。我喺旺角地鐵站落車然之後同朋友兩間慢慢行,其實都唔算太遠,遠處望佢嘅裝修係非常之有氣氛,燈光柔和,用木做主題嘅餐廳俾人一種好舒服嘅感覺。入到去我哋叫咗個二人套餐,簡簡單單唔使特別諗。首先嚟咗個沙律,本身以為啲沙律會好求其,但係佢個汁食落去好開胃,而且煙三文魚亦都唔係求其一兩塊,好有誠意,食得出啲菜係好新鮮。然後就每人一個忌廉湯,再加蒜蓉包,個蒜蓉包係超級脆,而且味道唔會過鹹,真係食到蒜蓉嘅味道。蘑菇湯亦都好濃好夠味。好啦,好啦,主角就係aracarbonara,點解我平時會唔鍾意食西餐,就係驚會太油膩,感覺食完之後會好濟,但佢呢個carbonara冇俾我咁嘅感覺,反而所有嘢平衡得好好。第二主角係燒春雞,我好想讚下啲配菜,西蘭花好新鮮,咬落去會有水第二主角係燒春雞嘅感覺,薯仔表面係笑得好香好脆,蕃茄都好甜好好食,平時平時食嘅時候可能啲配菜都唔會太你,但係今次啲配菜我覺得係好當我需要特別攞出

入到去我哋叫咗個二人套餐,簡簡單單唔使特別諗。

第二主角係燒春雞,我好想讚下啲配菜,西蘭花好新鮮,咬落去會有水第二主角係燒春雞嘅感覺,薯仔表面係笑得好香好脆,蕃茄都好甜好好食,平時平時食嘅時候可能啲配菜都唔會太你,但係今次啲配菜我覺得係好當我需要特別攞出來講。依隻燒春雞燒到好香,而且係好滑

最後我哋重點咗個最後brownie, 都係有水準👍

最後我想講嘅係我同我朋友都食得好開心,一定會再返嚟食。最後我想講嘅係it’s really good!
2021-03-16