2008-06-04
我好鍾意試唔同酒店既 buffet ,但都會選擇星級高既酒店,覺得質素有保證 D。不過,係 openrice 見到呢間酒店甘多人話好,而且有我最鍾意既Movenpick雪糕,所以就去試下。二百幾蚊一位,呢些食物 offer 可能過得去,但真係食慣五星,試呢間真係覺得唔掂!六點半上去時已有幾枱太太團,聽到佢地講坐到好位,方便攞到 D 好食物‧‧‧我當時心唸唔通要同她們快鬥攞食物甘辛苦?(我鍾意食得舒服 D,因為食野係一個享受。) 好在食物去得快亦refill 得快。食物的選擇少,味道一般。我食得最多既係Movenpick雪糕,好香滑;冷盤的長蟹腳和刺身唔夠鮮味;地中海海鮮湯唔夠香濃;牛扖鞋鞋地;pasta煮得淰左 D,但個 sauce 都幾香cheese;甜品唔好食,朱古力批又硬又唔香,好似整左好耐甘,好味少少的只有cheese cake 和豆腐花。環境殘殘舊舊,最驚人的係我去 toilet 時見到有格厠所有一堆沖不走的臭臭,嚇到我差些嘔出來!!!真係好唔衛生啊!話晒都係一間酒店啊!!服務都 ok,幾有效率和禮貌。因為開左酒,所以每人要差唔多四百蚊!我俾呢餐飯60分,但59分係因為我最愛
服務都 ok,幾有效率和禮貌。
因為開左酒,所以每人要差唔多四百蚊!
我俾呢餐飯60分,但59分係因為我最愛既Movenpick雪糕!