2022-04-03 632 瀏覽
今日五點幾用OpenRice訂咗個二人餐再加幾款餸,寫明半個鐘頭可以自取,點知前前後後等咗成個鐘有多!去到嘅時候前面嗰兩位收銀喺度處理緊一個退款,一心諗住等吓啦,點不知佢哋兩個店員搞咗同一個退款15分鐘,我一路企後邊排隊都冇問過我一聲可以幫我啲乜。五點幾六點個場都冇人,入邊有幾個待應冇嘢做行嚟行去,都唔會有人走過嚟幫吓手,由得過客自己慢慢喺度等。好啦個退款客搞掂,佢哋又去打電話俾另一個客,完全無視企喺佢前邊嗰個。我終於忍唔住問我可唔可以攞個外賣,佢先不情願叫啲侍應去睇吓,然後先發覺原來仲有兩盒未整好,嗰時已經由我落單計用咗55分鐘。基本上係個客唔去唔問,係冇人會跟進剩低未搞嗰兩盒。最終我繼續等多15分鐘先收到個外賣。佢嘅藉口係話因為好多外賣要做,但明明我見佢擺喺枱面等客攞嘅只係有兩份,仲要已經冇晒堂食客!另外我明明已經係OpenRice用卡俾晒錢,去到竟然話俾我聽要收$20外賣盒嘅費用,真係好奇怪。你寫得係外賣自取嘅Booking,唔係應該已經包括外賣盒嘅費用㗎啦咩?如果唔包,亦都應該係OpenRice收錢嘅時候包括呢一欄。去到現場仲要俾錢係咩玩法?!諗住好食嘅話算啦,見到咁多好評,但

諗住好食嘅話算啦,見到咁多好評,但食完之後發覺真係名過於實。個滷水豬腸超級鹹,啲肉又全部紙咁薄,唔好食。個湯底又唔夠味,鴨血亦極少,真係食任食嘅台式火鍋好過佢!價錢仲要唔平,呢一餐承惠$1400.

個人來講就一定唔會再幫襯,俗語有話貴精不貴多,可惜佢係又貴又唔精。幫襯完呢次之後,香港店不了,台北店亦唔會試。太失望。
85 分鐘 (外賣自取)