2019-02-24 210 瀏覽
平時都好少嚟何文田,對上一次嚟就係成年前為咗飲杯丸茶手作特登黎。今次就係食扒,一來到我覺得餐廳裝修都幾特別,入到去有我鍾意嗰啲霓虹燈作嘅唔同物件形成嘅裝飾,幾特別幾靚,我幾鍾意。咁之後我哋就嗌咗。美國390日谷飼Prime級平我鐵牛扒。 我哋都加咗藜麥沙律同埋餐湯,今日餐湯係南瓜湯。之後就再叫咗dirty檸檬特飲。首先講下一入去店員就會分派呢度嘅特色就係任食薯條,咁我覺得都係幾好嘅,起碼係一個噱頭lor。因為薯條有陣時真係附送喺餐嗰度就唔會太多,咁有陣時想再過下口癮就要可能要叫小食,咁又太多同埋又要嘥錢。咁呢度店員喺個碟度會分適量嘅薯條畀你先。食完佢就會再問你需唔需要,所以要就加唔需要就唔使加。 佢呢度用嘅係好似麥當勞咁嘅幼身薯條,我初頭都諗住係普通薯條但係原來唔係。一食落去有一陣好香嘅黑松露味道,但係佢喺樣上面係完全睇唔出有任何其他成分,就咁睇你會以為係普通薯條啫, 我諗可能係用咗黑松露嘅油炸。就係呢度特別嘅地方或者我都知道有啲調味粉係可以好似冇顏色好似啲鹽咁樣但係其實已經係用咗唔同嘅味道去調味嘅調味粉,都會有呢一個可能。咁佢就用茄汁畀我哋一齊食啦都好清新。佢咁黑松露味都係幾宜人,可
黑松露薯條
因為薯條有陣時真係附送喺餐嗰度就唔會太多,咁有陣時想再過下口癮就要可能要叫小食,咁又太多同埋又要嘥錢。咁呢度店員喺個碟度會分適量嘅薯條畀你先。食完佢就會再問你需唔需要,所以要就加唔需要就唔使加。 佢呢度用嘅係好似麥當勞咁嘅幼身薯條,我初頭都諗住係普通薯條但係原來唔係。一食落去有一陣好香嘅黑松露味道,但係佢喺樣上面係完全睇唔出有任何其他成分,就咁睇你會以為係普通薯條啫, 我諗可能係用咗黑松露嘅油炸。就係呢度特別嘅地方或者我都知道有啲調味粉係可以好似冇顏色好似啲鹽咁樣但係其實已經係用咗唔同嘅味道去調味嘅調味粉,都會有呢一個可能。咁佢就用茄汁畀我哋一齊食啦都好清新。佢咁黑松露味都係幾宜人,可接受。我諗唔係特別鍾意黑松露嘅朋友都會接受到,會淡淡散發著一種味出嚟。唔係要沾點黑松露醬,唔係要真係落一片片或者一粒粒嘅黑松露先得。嘅呢度有畀我見到煮食 另一樣嘅橋妙! 之後最鍾意就係佢個藜麥沙律,
藜麥沙律加南瓜湯
通常沙律都諗應該係好普通嘅啫,純粹攞嚟開胃或者解下膩,但係佢呢個就唔係咁普通,首先佢用咗藜麥係最健康嘅食物,已經選料非常之好,佢沙律菜配上一啲生菜椰菜咁樣非常特別,再加上佢沙律配咗一粒粒嘅炸香咗嘅番薯粒仔,非常之好味係,令人感覺好清新,係藜麥下面做附上一啲吞拿魚,成件事感覺係非常之健康,
亦都唔係咁普通係有花個心思嘅配搭。
之後就上咗主食,要咗餐廳推介嘅七成熟牛扒,果然一流。佢係上台嘅時候睇得出係煎香嘅表皮入面,睇到豐富嘅牛肉汁。脆中帶軟,中間紅紅的牛肉非常吸引,
美國390日谷飼Prime級平我鐵牛扒
好軟熟係好香濃嘅牛肉味同埋非常之香。
美國390日谷飼Prime級平我鐵牛扒
佢嗰種牛肉真係非常之優質,因為完全冇牛肉嘅硬嘅感覺係啱啱好,佢仲配上咗附送嘅海鹽呀同埋牛肉汁啦!更加唔夠提升佢嘅鮮味。仲有少少薯蓉同埋配料一齊食就更加飽肚。非常之滿足呀。
美國390日谷飼Prime級平我鐵牛扒
飲埋呢杯dirty檸檬,佢有啲似咸柑桔咁樣嘅醃製檸檬嚟嘅,帶點咸咸酸酸。 初頭我以為係好清新嗰種檸檬,咁呢種檸檬就係我諗係佢呢度嘅特色囉!
令我非常非常之欣賞嘅係佢用咗紙嘅飲筒,可以好環保♻️!
Dirty檸檬特飲
同埋佢係飲筒上邊都有講咗一句說話就係:「希望呢支係你最後一支飲管」非常之有預言性!希望大家都會真係實行唔係得個睇唔係得個講♻️♻️♻️♻️♻️♻️

今日餐廳都客似雲來 係有質素嘅保證!
黑松露薯條
藜麥沙律加南瓜湯