2017-06-24
下雨天的父親節, 一早book 咗德記7 點. 我打去confirm booking 佢已經預告就算book 咗都要等一陣. 一行7人早咗5分鐘到已經好多人等緊. 好彩等咗10分鐘已經可以入去. 佢個menu 雖然寫住節日餐牌但係一D都唔貴wo. 叫咗:滷水鵝片 - 質感軟身, 啖啖肉不過係淡囗滷水,我鐘意比較濃味凍鳥頭 - $2xx,好似幾貴,不過係值嘅,條魚好滑,好重魚味胡椒豬肚湯 - 超濃郁, 好香, 胡椒味重, 小朋友覺得太辣蠔餅 - 大件足料夾抵食, D蠔大大粒. 又唔油. 新鮮脆囗, 只係$68 蠔仔粥 - 好大鍋, 足料好香糯米釀大腸 - 我平時唔食大腸, 不過佢真係好吸引, 終於食咗舊, 真係好美味. 糖醋麵 - 有少少失望, 因為只係煎咗一面芋泥 - 超鐘意芋頭的,芋泥好實在,唔做作,好香濃. 係比較甜,如果可以塗多士應該好味 出名好味, 服務就通常差, 因為上菜快, 我哋入座後35min 其實已經食得7788. 就問有冇反沙芋. 點知阿姐話"未有反沙芋, 不過出面好多人等位" . 點解要咁講, 又唔係食完賴死唔走. 嬲嬲哋, 就問第二個阿姐, 佢都話冇, 不過有芋泥
叫咗:
蠔仔粥 - 好大鍋, 足料好香
糖醋麵 - 有少少失望, 因為只係煎咗一面
出名好味, 服務就通常差, 因為上菜快, 我哋入座後35min 其實已經食得7788. 就問有冇反沙芋. 點知阿姐話"未有反沙芋, 不過出面好多人等位" . 點解要咁講, 又唔係食完賴死唔走. 嬲嬲哋, 就問第二個阿姐, 佢都話冇, 不過有芋泥. 咁我哋食完芋泥即刻埋單走人, 成餐飯唔洗一個鐘.
蠔仔粥
凍鳥頭