2019-04-30 159 瀏覽
今晚朋友請食飯, 時間地點 他選, 有人畀錢, 冇所謂, 深圳都去,哈哈一行三人 去了油塘的蜀府川鍋, 油塘我好少去, 一開始仲驚驚哋唔識去, 原來就喺 地鐵站 沿住右手邊一直行, 有樓梯級向下落, 已經望見斜對面的霓虹招牌, 好易搵門口 幾個大魚缸, 養住新鮮海鮮, 入到裏面, 紅黑設計, 典型中國四川風格 由於有朋友不吃辣, 打開餐牌, 被它的四人 蒸氣塔 吸引, 點知朋友看到 有大蜆粥, 加原條 加州 象拔蚌 火鍋 餐,才398元.超值,立即 一致決定食佢另外仲叫了 珊瑚蚌. 安格斯牛. 帶子. 萵筍. 海蝦先叫碟尖椒皮蛋小食. 皮蛋是黃色. 從未見過黃色的皮蛋, 原來是來自重慶,好特別象拔蚌好 新鮮, 而且份量足, 冇揸流灘, 我鍾意生吃,又爽又甜,加少少 wasabi,更能 食出他的鮮甜味, 但朋友喜歡在粥裏灼一灼 才吃, 他也認為 很鮮甜, 大蜆無沙。一邊飲住啤酒, 一邊吹下水, 簡直人生一樂也, 最後 當然食埋他的 粥, 有咁多海鮮嘅 精華 在裏面,飽都要食。埋單不算貴, 淨係 原條新鮮象拔蚌已值回票價
另外仲叫了 珊瑚蚌. 安格斯牛. 帶子. 萵筍. 海蝦
埋單不算貴, 淨係 原條新鮮象拔蚌已值回票價
2019-04-23