2025-01-23
前幾日同屋企人去咗西環嘅Classy Le Carre食晚餐,聽講呢間餐廳評價唔錯,價錢合理,環境都幾舒服,於係決定試下。大廚精選時令新鮮海魚柳係我哋嘅開胃菜,魚柳煎到金黃香脆,裏面依然保持住嫩滑,魚味唔會太重,啱啱好。加埋香茅忌廉泡沫,味道清新,入口伸有陣陣淡淡嘅香茅味,紫蘇籽嘅加入令口感豐富咗。猴頭菇配菲達芝士同鮮打羅勒香草醬嘅手工大圓通粉就係素食之選,猴頭菇口感好似肉類咁,菲達芝士嘅鹹香同羅勒香草醬真係好夾,手工圓通粉煮得啱啱好,夠彈牙有嚼勁,成碟食落清新又唔油膩,素食者應該會好鍾意😍特級厚切鵝肝就係成晚嘅大熱,鵝肝厚切到啱啱好,外脆內嫩,唔會太膩口無花果嘅甜味同黑醋草莓醬嘅酸甜味完全平衡咗鵝肝嘅油膩感,再配埋香滑嘅茴香同牛油軟包,整體味道好滿足🫶🏻最後試咗個黑松露迷你披薩作為小食,薄底披薩夠香脆,黑松露味濃但唔會擒晒其他味,呢個迷你披薩啱晒想輕鬆分享嘅人🤭呢餐每一道菜都好滿意,無論味道定擺盤都睇得出餐廳嘅用心,價錢亦唔算貴,絕對係會再嚟嘅餐廳之🥰
最後試咗個黑松露迷你披薩作為小食,薄底披薩夠香脆,黑松露味濃但唔會擒晒其他味,呢個迷你披薩啱晒想輕鬆分享嘅人🤭 呢餐每一道菜都好滿意,無論味道定擺盤都睇得出餐廳嘅用心,價錢亦唔算貴,絕對係會再嚟嘅餐廳之🥰