2024-10-06
方叔叔重慶老火鍋由2016年在香港開業,主打麻辣火鍋😍 現時全線降價‼️免收加一‼️食物維持高水準‼️湯底方面我地要左麻辣鴛鴦鍋🌶️麻辣鍋認真真材實料,由5種精選底料配搭而成‼️包括重慶石柱紅辣椒、四川漢源花椒、精煉高純度牛油、四川郫縣豆瓣醬、雲南黃口老薑,揀左普通辣,麻辣感十足🌶️越滾越辣🥵椰子雞鍋超出預期🤩🤩勁好食,好推薦‼️本身佢有一份雞肉,雞肉嫩滑,個湯可以令所有配料增加一份鮮甜😍仲有椰子清香,離遠都聞到椰子香味,無誇張我地一路食一路大讚🙌🏻💯配料方面超過50款!多款食物都降價🈹呢到最好係可以揀半份,可以叫多幾樣食下👍🏻方叔叔推薦菜入面好多都好吸引,我地要左嫩嫩嫩牛肉🐮老鵝鮮鵝腸🪿手打魚籽蝦滑🦐方叔叔現炸豆皮、珊瑚蚌,嫩牛肉真心嫩到痴線,唔洗咬咁濟。珊瑚蚌都係必點之一,好鮮甜又好爽脆🤩每款食物都有提示要淥幾耐,仲有timer俾你計時🤣自家制手打四寶丸都可以encore,大大粒又打卡able。飲品大大杯先$38,唔叫唔得啦😎比出面茶飲店仲大杯。甜品本身坐低就送紅棗雪耳糖水,我地仲加左紅糖糍粑,大推💯‼️紅糖原來係釀左係糍粑入面,一咬開爆晒餡,糍粑好軟糯,好正呀😋😋🌶️🥥麻辣鴛鴦鍋 — 麻辣(普通辣
食物維持高水準‼️
湯底方面我地要左麻辣鴛鴦鍋🌶️麻辣鍋認真真材實料,由5種精選底料配搭而成‼️包括重慶石柱紅辣椒、四川漢源花椒、精煉高純度牛油、四川郫縣豆瓣醬、雲南黃口老薑,揀左普通辣,麻辣感十足🌶️越滾越辣🥵 椰子雞鍋超出預期🤩🤩勁好食,好推薦‼️本身佢有一份雞肉,雞肉嫩滑,個湯可以令所有配料增加一份鮮甜😍仲有椰子清香,離遠都聞到椰子香味,無誇張我地一路食一路大讚🙌🏻💯
配料方面超過50款!多款食物都降價🈹呢到最好係可以揀半份,可以叫多幾樣食下👍🏻方叔叔推薦菜入面好多都好吸引,我地要左嫩嫩嫩牛肉🐮老鵝鮮鵝腸🪿手打魚籽蝦滑🦐 方叔叔現炸豆皮、珊瑚蚌,嫩牛肉真心嫩到痴線,唔洗咬咁濟。珊瑚蚌都係必點之一,好鮮甜又好爽脆🤩 每款食物都有提示要淥幾耐,仲有timer俾你計時🤣自家制手打四寶丸都可以encore,大大粒又打卡able。
🌶️🥥麻辣鴛鴦鍋 — 麻辣(普通辣)+椰子雞鍋
🐟鮮滑魚麵(半份)$25