2020-10-01 149 瀏覽
天吉丼($118)黑虎蝦,魷魚,海紅鯛,茄子,南瓜,四季豆,溫泉蛋,紫菜天慕御膳 ($148)黑虎蝦, 海紅鯛配紫蘇葉,軟殼蟹,洋蔥,魷魚,茄子,南瓜,四季豆,紫菜快餐店模式,始終係天婦羅專門店,天婦羅粉係幾薄,冇好油膩嘅感覺,可惜上枱時,唔夠熱食材方面,天婦羅溫泉蛋做得好出色,撈飯真係好好味;魷魚厚身,彈牙又唔靭👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻;炸雙蝦係天吉嘅特色,不過老實講,味道冇特別加分;紅鯛同軟殼蟹一般般(不過以價錢來講,冇投訴);蔬菜類(四季豆,南瓜,茄子)就正正常常食到後面,覺得有啲太乾,有試試天茶漬飯食法,有另一種感覺,不錯不錯Overall,性價比好高,一個天丼,有好多配菜,椰菜沙律可以任添,我encore左好多次,因為柚子胡椒dressing好好味,酸酸地叫上微辣,又好開胃,另外,牛蒡茶都好好飲,有幫助去油膩,食完真係飽咗成日
天吉丼($118)
天吉丼

黑虎蝦,魷魚,海紅鯛,茄子,南瓜,四季豆,溫泉蛋,紫菜

天慕御膳 ($148)
天慕御膳

天吉丼