好搞笑既店名《小喇咩》😆意會到就意會啦!唔多講😉 因為呢一間係法x越式fusion菜 ,裝修方面好colorful, 仲掛上越南特色嘅越南帽係店內牆上。越南涼水飲落有似曾相識既味道,但又講唔出係用咩黎煲,而有如其名,飲落去果刻真係有種好涼快既感覺牛油果蝦肉米紙卷米紙卷起,酸甜度,鮮甜,爽脆,再加上牛油果既幼滑質感。附上一碟醬汁,比較偏酸,而米紙卷亦都已經淋過醬汁,建議先試一件,再決定點唔點醬汁,我就中意唔點淨食,咁樣牛油果味會出D黃金流沙雞肉薄餅係一塊類似蘇打餅放大版既餅底,用上充滿罪惡感既咸旦黃佈滿餅底每一個角落,利用咸旦黃既咸香取代茄汁既酸甜,再隨意撒上雞肉,然後用上邪惡二號代表拉絲芝士將其掩蓋,焗到芝士熔化而表面更有焦脆既效果,令整體有中西合璧既感覺,但相對有少少膩。PIZZA份量有啲多,一個就足夠3至4人share。呢度食物嘅份量都比較大,所以唔好眼闊肚窄
好搞笑既店名《小喇咩》😆
意會到就意會啦!唔多講😉

越南涼水

牛油果蝦肉米紙卷

黃金流沙雞肉薄餅

呢度食物嘅份量都比較大,所以唔好眼闊肚窄
2018-07-08
  • 黃金流沙雞肉薄餅