2013-07-11
元朗開左好多新野,不過我食黎食去都係果幾味,早2日上openrice一轉,見到大家既feedback都唔錯,決定一試。搵呢間餐廳搵左一輪,先知道遠在天邊近在眼前……喺正新元中落黎條天橋轉右就係,成日經過以為只係一間snack bar,無諗過入面卧虎藏龍。晚市點任何意粉加廿幾蚊就有沙律同飲品smoke salmon cesar salad加錢有既沙律點會送塊大大塊既三文魚俾你丫,佢既dressing唔算好香濃,落既份量唔多,岩怕肥既女士們。Grape sodaice chocolate原本想試下orange squash但佢地話冇晒橙汁佢地推介lime soda但我又唔鍾意lime其實我唔飲有汽野,但呢杯佢整得好好飲!唔太甜又夠晒冰凍,飲晒成杯呀最後!凍朱古力冇咩特別,仲要加錢,大家不妨試下soda!帶子鮮蝦墨汁意粉呢個超好食!一上枱已經香噴噴!建議大家唔好咁為食即刻放入口,因為好熱!連粒帶子都要分3啖食,可能佢地真係有誠意炒,唔係預先整好加落去!另外想讚既係意粉,超有口感,即係煙un果隻!對上一次食呢啲口感既意粉係喺高雄,估唔到喺元朗都搵到!黑松露野菌意粉呢個汁有少少漏,不過個意粉口感
晚市點任何意粉加廿幾蚊就有沙律同飲品 smoke salmon cesar salad
加錢有既沙律點會送塊大大塊既三文魚俾你丫,
佢既dressing唔算好香濃,落既份量唔多,岩怕肥既女士們。 Grape soda
ice chocolate
原本想試下orange squash但佢地話冇晒橙汁
佢地推介lime soda但我又唔鍾意lime
其實我唔飲有汽野,但呢杯佢整得好好飲!
唔太甜又夠晒冰凍,飲晒成杯呀最後!
凍朱古力冇咩特別,仲要加錢,大家不妨試下soda! 帶子鮮蝦墨汁意粉
呢個超好食!一上枱已經香噴噴!
建議大家唔好咁為食即刻放入口,因為好熱!
連粒帶子都要分3啖食,可能佢地真係有誠意炒,
唔係預先整好加落去!
另外想讚既係意粉,超有口感,即係煙un果隻!
對上一次食呢啲口感既意粉係喺高雄,估唔到喺元朗都搵到! 黑松露野菌意粉
呢個汁有少少漏,不過個意粉口感都一樣正!
野菌都幾多,岩素食朋友!
總結:
一開頭去到門口,見到裡面得一枱食客,我男友唔多想入,
覺得冇食客既餐廳好食有限,難怪,夜晚成9點都得1枱客係少啲,
但事後男友都忍唔住話:元朗真係冇呢啲野食!
3 Time我覺得真係值得支持,每上一樣食品佢地都會check back番你睇下岩唔岩你口味,做生意黎講都好有誠意!聽講lunch都幾抵食,我會再去試!