2024-12-19
一入門口就見到有個郵箱同夾公仔機,原來食完嘢可以寄postcard 俾朋友,postcard上仲有餐飲Coupon。寄完明信片仲可以去夾公仔機試試手氣,有得食又有得玩,好正!Lv4 澳洲和牛海鮮吃到飽套餐:澳洲和牛牛肩胛肉眼入口即溶,油花分佈均勻,食落去啖啖肉汁。每片牛肉都切得好薄,放落滾湯度一浸就熟,食落去好嫩,牛肉味又香濃!佛跳牆湯底:呢個湯底真係好矜貴,用咗好多珍貴嘅海味同肉類,例如鮑魚、海參、雞件,仲有啲藥材如杞子、紅棗等,真係滋補又美味。除咗和牛之外,仲可以掃QR CODE 叫其他嘢食,我哋叫咗牛扑肉、豚五花。牛扑肉都好高質,帶有少少甜味,淥完原全唔會韌。豚五花都好正!肥瘦均稱,咬落去油脂會滲出嚟,好香!扇貝好鮮甜,微辣好惹味。蚵仔煎一定要趁熱食!蚵仔都好飽滿。鵝肝多士嘅鵝肝味唔算太濃,不過幾creamy。油炸鬼出乎意料之外!又炸得幾脆幾好食。就連自取區食物都勁正!打邊爐的話勁推介花生豆芽!出面好少餐廳有得食!記住唔好淥咁耐呀~爽脆係重點!真係好好食!仲有企鵝墨魚丸,得意又好食!滷肉飯勁高質!入面啲滷肉都入晒味架!台灣腸都好正,如果可以配埋原粒蒜頭就更有台灣地道風味啦!炸物都
Lv4 澳洲和牛海鮮吃到飽套餐:
佛跳牆湯底:
扇貝好鮮甜,微辣好惹味。
蚵仔煎一定要趁熱食!蚵仔都好飽滿。
鵝肝多士嘅鵝肝味唔算太濃,不過幾creamy。
油炸鬼出乎意料之外!又炸得幾脆幾好食。
仲有企鵝墨魚丸,得意又好食!
滷肉飯勁高質!入面啲滷肉都入晒味架!
台灣腸都好正,如果可以配埋原粒蒜頭就更有台灣地道風味啦!
炸物都相當唔錯!
甜品種類都唔少,而且唔會太甜,幾款都好好食!
仲可以自己調配仙草芋圓糖水!我加咗唔同味道嘅爆珠,超滿足!
試埋山見嘅冬兜味手工雪糕,就完美作結。冬瓜味幾出同幾特別,清清甜甜咁,好值得一試。