餐廳: 帝樂德國餐廳 (Fashion Walk)
資訊:

呢間店充滿咗節日嘅氣氛,地方夠大,好適合一班人gathering,裡面嘅裝飾有大大個聖誕老人吹氣公仔,小朋友應該都會鍾意LUNCH MENU 忌廉湯,唔算好鹹,有香草碎個蒜蓉包好軟身,蒜蓉味夠突出烤雞肉凱撒沙律沙律菜配料多,濃郁芝士碎好香,有蕃茄,洋蔥,烤雞肉,吞拿魚碎,nut等,口感豐富主菜脆皮燒豬肘配酸椰菜及炸薯角 $325豬手好大隻,外皮香脆職員先上枱比客人望一望先,再幫忙切件肉質好厚實,咬落個皮真係卜卜脆豬手點埋mustard 食更惹味配炸到好脆嘅薯角,酸椰菜,幾開胃最欣賞係佢的聖誕熱飲🎄食咁多餐廳都未試過,實在令我驚艷啤酒節限定餐牌 有Mulled Wine 🍷 呢款熱煮紅酒,加入Gin ge 成分,飲落有甜甜嘅蘋果汁味,有橙皮,有檸檬片,有條肉桂棒棒浸住,飲到有好香嘅玉桂味鐘意肉桂&紅酒嘅朋友仔不妨一試,佢都幾濃酒味🍸Spice 呢杯係薑酒,好多青檸,飲落好清新,加入左honey, 感覺好滋潤,甜甜地

LUNCH MENU
忌廉湯,唔算好鹹,有香草碎
個蒜蓉包好軟身,蒜蓉味夠突出

烤雞肉凱撒沙律

主菜
脆皮燒豬肘配酸椰菜及炸薯角 $325
豬手好大隻,外皮香脆
職員先上枱比客人望一望先,再幫忙切件
肉質好厚實,咬落個皮真係卜卜脆
豬手點埋mustard 食更惹味
配炸到好脆嘅薯角,酸椰菜,幾開胃

最欣賞係佢的聖誕熱飲🎄
食咁多餐廳都未試過,實在令我驚艷
啤酒節限定餐牌 有Mulled Wine
鐘意肉桂&紅酒嘅朋友仔不妨一試,佢都幾濃酒味

🍸Spice

2024-12-03