2019-08-27
今日去開石門換身分證,見換完夜夜地,諗住食埋晚飯先返屋企。係商場入面周圍逛時,見到呢間豐鍋好似幾吸引,於是同男朋友入去試下去到門口店員好熱情咁帶我地入去坐低,落單時服務態度都好好招牌雞煲(半隻雞) $168等左無耐就送左我哋order嘅雞煲上嚟啦。店員係我地面前即炒,過左幾分鐘就食得🤤一食,發現雞件好嫩滑,仲好入味添😋一路煮住都唔韌,勁👍🏻之后火鍋料都陸續送齊。因為食完雞煲就食唔到好多野,所以我地2個只係叫左幾款比較特別嘅火鍋料試下同2杯特飲☺️玫瑰柚子 $38一上黎係3層不同嘅顏色,分別係橙色嘅柚子、紅色嘅玫瑰同白色嘅汽水,但一撈完,成杯顏色好靚、好夢幻😍味道比較sweet,好啱女仔飲藍蝶雪梨 $38送到黎都係3層不同嘅顏色,分別係藍色、黃色同白色,同樣一撈完,成杯顏色變得好靚、好漫漫😍而味道比玫瑰柚子更清香,男仔都會鐘意雞件食到七七八八,我地就加湯轉火鍋😊頂級安格斯牛(小份) $168牛肉色澤好靚,雪花分佈均勻。佢唔係一般嘅薄切安格斯肥牛,可能因為係手切嘅關係,滾幾滾之后唔會縮埋晒咩都無,食落口感軟腍但有𡁻頭,而且仲好香牛肉味。不愧係頂級安格斯牛肉😊即炸爆芝響鈴(3件) $38打邊爐
去到門口店員好熱情咁帶我地入去坐低,落單時服務態度都好好
雞件食到七七八八,我地就加湯轉火鍋😊
即炸爆芝響鈴(3件) $38
打邊爐時響鈴真得食得多,但有餡嘅就真係第一次見😲Size比一般的響鈴大,煮過后吸晒湯汁好好味,而且芝士味好重👍🏻響鈴係包左芝士先炸,可見真係有心思,而且係功夫菜😚
手工即炸魚皮 $48
其實基本上間間火鍋店都有炸魚皮,但呢間除左話係新鮮即炸外,佢仲係成塊魚皮咁炸。塊魚皮有成個鍋咁長,一啲魚皮碎都無。第一件,我就咁食左,魚皮本身好鹹香、脆口。第二件,我放左落鍋滾兩下,吸埋湯汁味仲正😋
雜菜籃 $68
打邊爐一定係食肉為主,所以點都要叫返啲菜黎平衡下。如果有什錦的話,我一定叫雜錦菜籃,因為樣樣都有啲,人人都可以食到自己鐘意嘅菜😊
食食下,有個客人叫左個大麻辣雞煲,聞到都覺得好吸引....可惜我早幾日唔舒服走辣😢今次唯有聞住先當食左😅下次一定要再黎食返個BB辣先得😏