2016-05-09
想搵間有feel既餐廳飲下酒食下小食,一定去香港大學站附近既呢間cellar door wine~位置是香港大學站附近,飮完野走非常方便。Potato salad薯仔唔會太軟,又唔會太爽,啱啱好,而且系冷盤,適合炎熱的夏天食。沙律醬少少酸,而且唔會太重口味,唔覺得肥膩,加上少少炸煙肉碎,好香口同令到個沙律帶少少咸味,好正!Rib eye beef好濃牛肉味同好滑,rib eye 大概medium 既熟度,所以好滑,加上有洋蔥同酱汁,味道好好~Mushroom經過調味既磨菇帶少少咸同辣,非常香囗,啱哂佐酒,佐酒食物必選之列Champagne 呢枝champagne 都好抵飲,只係$180~~~!甜得黎帶少少酸,而且有少少汽,非常容易入口,就算平時唔鍾意飮酒既女仕,都可以試下~~呢間餐廳仲有live band ,如果同另一半黎飮下酒,食下小食,非常有情調~~
位置是香港大學站附近,飮完野走非常方便。
呢枝champagne 都好抵飲,只係$180~~~!