2024-03-11 1278 瀏覽
同男朋友慶祝紀念日,所以搵左間中環既日本野賀一賀佢🥳中環地鐵站一出,過條馬路就見到門口,唔難搵。門口相當有格調,入到餐廳會經過一個吧枱先,店員再開另一道門,帶我哋入咗入面坐,好神秘😂$328有free flow sake! 店員每支Sake都好用心講解,會介紹唔同sake適合配搭唔同既食物👍🏻🔸佐賀產照燒牛扒御膳牛扒油脂分布平均,入口有油香,牛味充足,個醬汁配上肉亦好夾👍🏻我就叫咗個商務鐵板燒午餐一人前🍽️首先嚟咗前菜,分別有海膽配豆皮再加左山葵既醬汁,海膽新鮮,但醬汁就未太食到山葵味😆主菜揀左$728既加拿大龍蝦(半隻)🦞龍蝦肉爽彈,配上用Cajun醬煮既洋蔥,少少辣辣地但惹味👍🏻周邊仲有啲三文魚子。🔸黑金牛肉薄燒牛肉入面包住滿滿嘅蔥花🥹(本人好中意食蔥,所以見到都覺得開心)減低油膩感,最底仲放有兩片烘左既麵包👍🏻🔸日本產四國曉蛋辣高菜炒飯見到蛋黃既顏色已經覺得正🤤炒飯係蛋既底下,蛋煎得好香脆,撈埋一齊食辣辣地正👍🏻最後生果,好甜👍🏻🔸特上松葉蟹甲羅石鍋飯蟹蓋上面分別有海膽、蟹籽、蟹肉,底下有三文魚子拌飯,撈飯一流🥹最後我地仲叫左幾串串燒食,分別有燒秋葵、燒白鱔同埋燒鵝肝釀名古屋雞翼,
同男朋友慶祝紀念日,所以搵左間中環既日本野賀一賀佢🥳

🔸佐賀產照燒牛扒御膳

我就叫咗個商務鐵板燒午餐一人前🍽️

主菜揀左$728既加拿大龍蝦(半隻)🦞

🔸黑金牛肉薄燒

🔸日本產四國曉蛋辣高菜炒飯

最後生果,好甜👍🏻

🔸特上松葉蟹甲羅石鍋飯

最後我地仲叫左幾串串燒食,分別有燒秋葵、燒白鱔同埋燒鵝肝釀名古屋雞翼,燒白鱔係最好食👍🏻首先無骨,燒既火喉岩岩好,好juicy,唔會乾。

最後兩個人食左around $1800, 整體黎講食物算高質素,另外想讚下店員Steve全程好有禮貌咁serve我地,最後又會同我地傾下計問下我地對呢餐飯既意見👍🏻

2024-03-06