2019-07-08 623 瀏覽
荔園﹒流金歲月 (荔枝角)一直知道荔枝角有個特色商場D2 PLACE, 今日終於去左,入面好多特色小店同野食,行到有間餐廳就俾嗰吸引左入去,佢主打係荔園懷舊,裝修好靚,有特色!食物唔知點呢?🧐流金歲月小炒皇($88)上次食完小炒皇就念念不忘,好想再食。見個餐牌有喎,即叫!今次呢又有少少唔同,基本有韮皇,蝦乾,呢碟就多左小帶子,蝦同魚皮,口感幾好,略嫌咸左少少,不過餸飯一流!🤙🏻🤙🏻泰醬一口骨($68)見餐牌寫住泰醬,唔知乜傢伙,叫黎試吓先!黎到同咕嚕肉有乜分別😂嗰醬係多左啲泰式辣醬味,一碟都有好多舊,舊舊都有骨。唔錯嘅!可以慢慢損啲醬😂😂😂扭扭菠蘿冰($32)夏日熱辣辣,緊係嗌杯菠蘿冰消吓暑,呢度嘅菠蘿冰好得意,俾嗰菠蘿你自己搾,不過好難揸,用盡全力!最後都係叫侍應幫我地😌好有菠蘿味,幾好飲,唔似出面啲假菠蘿味!味道:🤤🤤🤤價錢:💰💰 💰 💰(性價比低)環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻地點: 荔園﹒流金歲月 (荔枝角)荔枝角長順街15號D2 Place 二期2樓211-216鋪#hkfood #hkfoodie #荔枝角美食 #荔園 #hkblog
荔園﹒流金歲月 (荔枝角)

流金歲月小炒皇($88)

泰醬一口骨($68)

扭扭菠蘿冰($32)

味道:🤤🤤🤤
價錢:💰💰 💰 💰(性價比低)
環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

地點: 荔園﹒流金歲月 (荔枝角)

#hkfood #hkfoodie #荔枝角美食 #荔園 #hkblogger #hkfoodblogger #eatkids123