2023-01-16 1158 瀏覽
FD推薦咗一家可以即燒啲漢堡扒餐廳比我,話好有趣味,咁要試試啦。店鋪裝修得幾有型,晚市提供數款雙人套餐,今次揀咗ver.2雙人套餐。套餐都包埋唔少嘢,有椰菜絲沙律,味增湯,白飯同泡菜小食。椰菜絲切得好薄身,食漢堡扒搭配埋一齊食一流。套餐+18HKD仲可以叫埋特飲,今次叫咗巨峰提子特飲和金桔檸檬特飲。哩兩杯特飲見到都O晒嘴,勁大一杯,差唔多有500CC。飲落唔會覺得好甜,提子同金桔味都好重,好飲。墨西哥辣椒和牛漢堡扒,漢堡扒係成個生嘅送上來,第一次來食,侍應會過來教點樣食。用小鏟子和勺子鏟住一小塊漢堡扒放到熱石上面煎熟。漢堡扒可以根據自己喜好煎到幾成熟,真係好得意。墨西哥辣椒都算辣,不過同埋漢堡扒一齊食,好味。芝士蛋蒜和牛漢堡扒,落咗好多芝士同炸蒜片,芝士同漢堡扒好夾,每一啖都好香芝士,食到停唔落口。和牛乒乒乓拌飯,哩個名都幾得意,如果唔識日文,都唔知道乜意思,日文乒乒乓拌飯係韓國拌飯。韓式辣醬唔係好辣,仲有少少甜味,同沙律菜,和牛肉碎撈埋一齊,勁開胃,成碗飯都食晒!食得又玩得,哩間餐廳唔錯!

巨峰提子特飲和金桔檸檬特飲

墨西哥辣椒和牛漢堡扒

芝士蛋蒜和牛漢堡扒

日文乒乒乓拌飯

食得又玩得,哩間餐廳唔錯
!
2023-01-15