2023-02-16 64 瀏覽
上星期發掘咗間位於灣仔嘅burger新店,樓高兩層,成個門口包括招牌都係用綠色做招徠,好搶眼😆 見成日喺灣仔都係食5條友,於是就試吓新嘢,點知又幾有驚喜☺️男友平時鍾意食煙肉🥓,於是嗌咗呢款burger配千島醬,我第一個反應係超級多配料🫣 而佢嘅漢堡係用上嚟自自家牧場嘅全天然安格斯牛肉,牛味重得嚟又juicy,再加埋兩塊脆卜卜嘅煙肉同啲自家製sauce,邪惡得嚟又好滋味😝而我想食fresh啲,於是就嗌咗呢個日式芥末burger,點知我塊牛仲大塊啲😋 有返咁上下厚度,口感更豐富!而醬汁係偏甜嘅芥末醬,好有日式漢堡嘅feel,我都幾鍾意🤩 不得不讚佢個酸種麵包真係好軟熟,仲充滿牛油香,推介!🍟 Crispy Fries / Wedge Cut $30我同男友分別嗌咗薯條同薯角,份量都唔少,每條都充滿薯仔蓉,薯味濃厚,如果炸得再香脆少少就更好!而我哋揀咗唔同嘅醬汁,有自家製BBQ醬同埋蜜糖芥末醬,我自己就鍾意BBQ醬多啲,因為食落冇咁膩👀🥤 N+ Sparkling Lemonade $36好少何食burger係有得揀汽水以外嘅飲品,而呢度就可以飲到佢哋嘅經典sparking lemonade

N+ Classics with Bacon

N+ Limited Japanese Mustard

🥤 N+ Sparkling Lemonade $36

好少何食burger係有得揀汽水以外嘅飲品,而呢度就可以飲到佢哋嘅經典sparking lemonade,酸微微得嚟又有啲氣,開胃解膩一流👍🏻

N+ Classics with Bacon
N+ Limited Japanese Mustard