2020-10-29 97 瀏覽
🐈:話說原來哈豆係有2間😳,不過都係喺觀塘,而且都係附近。初初以為只係分店,點知原來連餐牌嘅嘢食都唔一樣,好有新鮮感同驚喜‼️💛好開心有試埋第2間☺️,可以食多啲唔同特色嘅台灣菜(其實本身諗住翻check個麻辣乾拌麵🤫)。有好多唔同台劇既插畫,好靚😍!手繪Menu超有心機超靚😍😍!勁想全部都試!———————————————🌟百香果糖檸雞飯 $𝟼𝟸首先賣相係勁吸引😍,個汁好吸睛仲好香,酸酸甜甜咁,勁夾炸到熱辣辣、沾滿孜然粉既鹽酥雞,個雞仲好滑🤤!!好西利啊!欣賞佢連個飯呢啲配角都煮得好香好高質👍🏻,質感似係日本飯。配合埋唔會太咸既醃菜同醃青瓜,好開胃!唯一略嫌醃菜可以多少少,我太鍾意呢啲配料,話咁快就食哂啲配料但仲剩返啲飯😂😂。_🌟豐盛牛肉台灣麵 $𝟽𝟼湯底重牛味,而且都幾肯定冇落味道,用左上等牛腱、大骨、藥材、台灣豆瓣醬熬左8個鐘‼️(Copy from 𝕄𝕖𝕟𝕦🤣)唔怪得仲有微微既甘甜,我又差啲飲哂碗湯🤫。牛肉厚身醃得好淋好入味👍🏻!份量都幾多,食到超飽!😋😋💛💛💛💛💛

有好多唔同台劇既插畫,好靚😍!

手繪Menu超有心機超靚😍😍!勁想全部都試!
———————————————

🌟百香果糖檸雞飯 $𝟼𝟸