2021-05-05
海之戀成日去開都覺得商場既野好貴而且3樓都係屬於補習社既地方唔會有好西食但偏偏俾我搵到一間地方又大 而且人流都唔太差既cafecafe地方寛落 每枱都隔得比較開,場裏雖然人多,但唔會聽到別人談話。燈光比較昏暗 俾人一種舒適既感覺,亦能摸著酒杯🍸談心我地揀左兩款野+35轉為set,所以有湯同炸蠔個龍蝦🦞湯係超濃味可能放了龍蝦膏所以帶出左鮮味,加上飲落杰杰地飲飲下都會食到一小小既蝦肉炸蠔 我覺得炸粉落得太多 加上有時間夾會散左 但味道係可以既 係有蠔既鮮甜同埋D蠔都係肥嘟嘟👍西冷牛扒我地放左係到一段時間因為上菜既速度好快,好多野都好快手就上齊不過唔緊要牛扒放係到都無問題,肉質依然嫩滑重鎖住牛汁先,所以切既時候都流汁我地叫左5成熟, 唔韌加左d海鹽食都更提升牛扒既肉味 ,不過我鍾意沾黃色個個調味粉 ,真心忍唔住問個staff個個係咩黎 ,佢都好熱情甘拿多d俾我同解釋我知係咩黎,原來係檸檬鹽加左胡椒粉 ,所以沾肉係有酸酸地既味 ,好適合配肉食 胃口大開 更加突出牛扒肉味 重俾個staff知道鍾意食濃味野😂辣肉腸pizza拉到絲😂真係好鍾意食辣肉腸pizza 批底係有咬口 厚度適中 脆邊 配料有
而且3樓都係屬於補習社既地方
唔會有好西食
但偏偏俾我搵到一間地方又大 而且人流都唔太差既cafe
燈光比較昏暗 俾人一種舒適既感覺,亦能摸著酒杯🍸談心
我地揀左兩款野+35轉為set,所以有湯同炸蠔
西冷牛扒我地放左係到一段時間
因為上菜既速度好快,好多野都好快手就上齊
胃口大開 更加突出牛扒肉味
重俾個staff知道鍾意食濃味野😂
辣肉腸pizza拉到絲😂真係好鍾意食辣肉腸pizza 批底係有咬口 厚度適中 脆邊 配料有芝士🧀辣肉腸同火箭菜 簡簡單單既配料都做到口感滿足 因為配料多 食到辣味又有蔬菜既味道 因為個pizza都幾大份 都飽肚
炸雞小食
小食黎講分量十足 大大份 兩個人係食唔晒
我最鍾意食既係雞翼同雞下髀 雞扒因為佢味道有辣同BBQ味既雞翼正 肉嫩 不過炸物的確係厚粉所以都有d油膩
最後食甘飽更係要嘆下飲品
宇宙洛神 酸酸甜甜 帶有洛神花味 顏色紫紅漸變色係給人一種宇宙星空feel
牛油果沙冰鍾意牛油果味既人係覺得好正 牛果味濃重有牛油果🥑肉 口感清新
最後我真係要讚下個staff佢真係好有趣俾我既感興係佢享受翻工既同時又鍾意搞鬼 所以佢個人好快樂 服務又唔錯 會識同客人溝通👍👍👍