2024-12-21 95 瀏覽
之前放工經過灣仔呢度,已經有留意過呢間外賣店,今日終於有機會買返去食,結果真係好有驚喜,超好食喎!呢間係同新國華肉食公司有合作,所以後面有好多急凍肉嘅食品,都好吸引!看完menu第一個想食嘅就係韓式炆牛肋骨,店員話要等10分鐘當然冇問題啦,等嘅時間就睇吓d凍肉,感覺都幾新鮮,韓牛好吸引。話咁快就有得拎!之後直接過對面搭過海隧道巴士返屋企,返到去d野食都仲熱辣辣。牛肋骨marinate得剛剛好,好入味,肉都完全冇鞋,醬汁甜甜地,用來撈飯好正!都好高興點左細嘅汁煮鵪鶁蛋,晚上睇電視用來做snack好過癮,好入味,好快就食玩完。芝士紫菜飯捲都包得好紮實,下次一定要買來帶去picnic!