2021-06-19
同朋友講起想食啲平時唔常食嘅菜式,朋友就介紹呢間印度餐廳話好正宗,於是就黎試下,一入餐廳已經見到好大個酒櫃,再入少少見到都幾有特色,牆壁貼左啲電影海報同埋畫作,可以慢慢欣賞下座位與座位間都算闊落,同埋都舒服Pani Puri呢個 starter絕對推薦,可以揀呢兩個汁加入去食,脆球入面有鷹嘴豆泥同薯蓉,上面再加左啲紅石榴粒,食落幾有層次😋mix veg pakora可以點佢呢三個醬一齊食左邊係梅醬(我覺得有啲鹹,不過味道幾好,可能鍾意食梅),中間係有少少辣辣地(最鍾意點呢個),右邊係甜甜酸酸嘅我覺得炸物嘅炸粉有少少厚左啲,不過都唔太影響佢味道,係食完有少少飽肚Stuffed naan(Chilly)呢個加左啲辣椒碎,微辣,好香口,點埋咖喱好好味😋就算唔點咖喱,齋食呢個都唔寡👍🏻Butter chicken個咖喱好香好滑呀,雞肉都好嫩,份量兩個人啱啱好😋Yellow sky & Gunner餐廳整體無論食物,服務同環境都很好,每次上菜侍應都會細心講解👍🏻知道呢度有午市Buffett 都係$168加一,下次有機會一定會再黎試下😋
座位與座位間都算闊落,同埋都舒服
Pani Puri
mix veg pakora
可以點佢呢三個醬一齊食
Stuffed naan(Chilly)
Butter chicken
個咖喱好香好滑呀,雞肉都好嫩,份量兩個人啱啱好😋
Yellow sky & Gunner