2017-07-13
呢間餐廳野食質素係好既,員工係友善,而且價錢係平既(因為呢排中環店做promotion),所以我呢期都絕對會返去再食多次!雖然餐廳無俾錢我,因為呢個用餐經驗係好既,所以我唔介意幫佢賣廣告。好啦開始打食評!呢日去食飯其實都好夜啦,因為有野做呀,去到餐廳都九點,所以真係都幾肚餓。揀呢度既最大原因當然係為左食十蚊隻既生蠔啦!!所以一坐低叫左枝白酒同埋一打蠔先再慢慢諗叫乜野食。白酒無影到相,不過我揀左枝個名有germany呢個字既。枝酒幾甜幾易入口,唔算重酒精味,好啱食生蠔呀飲飲下酒傾下計,打蠔都上啦,侍應略略簡介下係乜野蠔(但其實我地都無心機聽了只想吃蠔)d 蠔size 唔算大,口感係偏爽,金屬味都重。我係鐘意細隻既蠔同爽既蠔,不過我就唔多喜歡金屬味重。但係$10 隻蠔呢個質素真係好好!又開得乾淨無蠔殼所以encore 左一打!3個人食左兩打蠔,開心!!食蠔又邊夠呢~都要食返d 熱野落肚既,所以叫左碟香蒜白酒蜆肉意粉。(唔記得左影相呀!!)呢類型既西餐廳既意粉都係的的骰骰既,可能得個幾注意粉。所以如果你係大食既人呢就唔好諗住一人一碟意粉食得飽啦~講完個size 講返呢個味道先~呢碟意粉係有落
好啦開始打食評!
但係$10 隻蠔呢個質素真係好好!又開得乾淨無蠔殼
所以encore 左一打!
3個人食左兩打蠔,開心!!
講完個size 講返呢個味道先~
呢碟意粉係有落九層塔既,所以如果唔鐘意食九層塔既人就唔好叫啦!
不過我係喜歡既,所以我覺得個味道係好既,其實都match 白酒蜆肉既。
另外雖然呢碟意粉係細細碟既,但係蜆既數量真係算多。
3個人分碟意粉有人有兩注啦,都係唔會夠食既~所以叫多左碟羊架
羊架就等左一陣啦,同其他食物比較係等得相對耐既
羊架
個羊係好食既,連d 配菜都好正!
有羊味唔會so,又juicy 唔會整到乾爭爭!
食埋呢個就飽曬啦~
生蠔
題外話/補充資料:
侍應們又nice 又有禮貌,呢度既10% service charge係抵俾既
同埋因為promotion 減左三百蚊,食左咁多野毎人都唔洗三百蚊 :D 所以我俾左5粒星係for 抵食(呢個抵食係期間限定only)