2023-03-25
德記山水豆腐花嚟到昂平一定要試山水豆腐花,我求其揀咗一間去食,叫咗一碗山水豆腐花同一串雞塊!1.山水豆腐花$20(7/10)呢碗山水豆腐花得山水真係有d唔同,豆腐花好滑,但係豆味唔濃,仲衰過荃灣7蚊一碗豆腐花,我都知旅遊區一定貴,但都要好味d呀嘛,特首話要說好香港故事,連相機食先都要寫住「No Photo」,我唔理照影相,免費幫你宣傳都唔得,傻咩?!2.迷你炸雞塊$25(6/10)呢串迷你雞塊得4舊,仲貴過M記嘅麥樂雞 @mcdonaldshk ,雖然即時炸比我睇,但M記人地又厚又大舊,我以前覺得M記麥樂雞難食咗,依家原來仲有比M記更難食嘅雞塊,沒有最差,只有更差!2人總共價錢$45個人口味總評分:6.5/10地址:大嶼山昂坪路天壇大佛入口處對面Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️#德記山水豆腐花 #大嶼山美食 #山水豆腐花 #迷你雞塊 #相機食先 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfood
1.山水豆腐花$20(7/10)
2.迷你炸雞塊$25(6/10)
2人總共價錢$45
個人口味總評分:6.5/10
地址:大嶼山昂坪路天壇大佛入口處對面
#德記山水豆腐花 #大嶼山美食 #山水豆腐花 #迷你雞塊 #相機食先 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong