2021-11-22
為左令自己輕鬆下,我就同表妹出去食餐好嘅,留小朋友向家各自修行🤭😆我哋做媽媽食咩都要就住班細路啱唔啱食,所以我哋揾食揾到去九龍城食我哋平時冇咩機會食嘅…….大閘蟹🦀🦀呵呵呵😄睇中「check in 等等hea」有88分鐘任食大閘蟹😍😍簡直啱晒我哋啦!揀好咗要幾両嘅蟹,我哋揀嘅係六両江蘇大閘蟹任叫任食,再揀埋小食同飲品,就會不停咁出大閘蟹比你食!最欣賞係呢到唔駛你remind佢或再落order,店員都會不斷為你送上下一輪嘅蟹!較到時間啱啱好,唔怕唔夠時間食!記得上海朋友教過我,話傳統食法係一雙公乸咁一齊上,係寓意一雙一對!而且口味上係不同食法&口感,嘆死我哋2個媽媽👩🏻有小朋友又點會可以享受到食大閘蟹嘅滋味呢!小食細細碟,但份量剛剛好!雖然食蟹好易滯,但都忍唔住叫咗糯米飯,香蒜味濃,煙煙韌韌係我最愛!見到有珍奶🧋又係唔忍得口都要叫番杯!估唔到向到都飲到好味嘅~冇諗過任食嘅大閘蟹都可以咁高質,啖啖膏之外,蟹肉都夠甜!啲膏簡直夠晒甘香好味!連甜品我都覺得好味😋嗰下衰,搞到食飽之後,真係抱住個肚離開🤭🤗但記得一定要預先留枱book位,呢度由開市到收舖都鬼死咁多人!