2022-07-04
🤰🏻今日難得早放工,同朋友去咗尖沙咀揼骨,之後約老公食晚飯,我哋都想食日本嘢,之前老公喺尖沙咀返工,已經好想試哩間,今晚就去試吓。裡面環境昏暗,格局同裝潢都好日系,可一解去日本之渴。我哋叫咗好多嘢食,唔係誇張,但樣樣都真係好好食😋!🏆 日本牛小排他他燒 $268本身有少少猶豫,因為本應係和牛而唔係牛小排,但今日和牛無貨,掙扎咗一吓,最終都決定一試。好開心做咗哩個決定,哩個牛他他燒係我同老公都認同嘅全晚之冠!醬汁調味清新,牛肉肉質新鮮帶彈性,牛肉味香濃,嫩滑美味,真係好正!本應配上生洋蔥🧅一齊食,但我自己唔太接受到,於是齋食肉,好滿足!🥇 日本香蔥豚肉卷 $38最初以為係京蔥,點知嚟到先發現係青蔥,嗰一下真係嚇一嚇,擔心會有好濃嘅草青味。但一咬落去嗰吓,嘩,驚喜地好食!豚肉燒得好香脆可口,蔥亦好新鮮,沒有半點草青味,加埋豚肉一齊食口感一流,淨係落少少鹽已經好好食。🥈 梅·燒飯團 🍙 $28無諗過飯團都可以咁惹味!紫菜超脆,飯燒得啱啱好,飯焦好香口,加入酸酸的梅子味道超清新,連唔鍾意梅子嘅老公都話好食!🥉 燒豆腐 $25雖然唔係特別嘅菜式,不過真係要讚吓廚師嘅功架,豆腐燒得外脆內軟滑,加上
🏆 日本牛小排他他燒 $268
🥇 日本香蔥豚肉卷 $38
🥈 梅·燒飯團 🍙 $28
🥉 燒豆腐 $25
雖然唔係特別嘅菜式,不過真係要讚吓廚師嘅功架,豆腐燒得外脆內軟滑,加上少少甜辣醬,味道昇華!
🏅 燒菠蘿🍍 $38
菠蘿香甜到好似浸咗落糖水咁,新鮮多汁,當甜品食一流!
另外我哋仲叫咗味噌湯$18、鰻魚燒飯團$28、蕎麥麵$78、紫蘇葉豬肉卷$38同番薯🍠$29,哩幾款都好好味,好值得一試。
我老公仲話下星期要帶朋友嚟!會繼續支持!另外要讚服務優質,職員親切有禮。