2022-05-04
٩(*ˊ︶`*)۶♬┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈又係四月生日飯,今次同屋企人位於尖沙咀既hotel icon 頂樓食點心🥧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜港式扁皮鴨 (4/5)滿期待既菜式之一💓,扁皮鴨切得好薄,而且烤得好脆,又香口😋好好食!而且半隻都勁多,2個人食真係會食到好飽🤣價錢上幾抵食┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜餐前小食 (5/5)佢係琥珀合桃!超有驚喜既餐前小食!好好食🤤🤤┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜陳醋蛋白蟹肉餃 (2/5)🫠呢個有待改善,皮太厚而且蟹肉無乜味,不過外表好靚┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜原隻鮑魚雞粒撻 (5/5)撻皮夠香口,而且又夠酥脆🥰鮑魚夠彈牙!很不錯的一款┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜香麻松茸焗叉燒酥 (5/5)炸煎類點心都比較出色!呢個叉燒酥個皮又係好酥脆,入面個叉燒餡夠多又juicy !😙個人幾中意!┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜柚子西米香芒布甸 (3.5/5)店員很有心為我準備了生日牌😍仲同我講左2次生日快樂,上甜品同臨走都有講!服務好好👍🏻因為嗰日天氣較差,影相都唔靚🥲反曬光,但店員好好!係咁幫我哋換角度影👍🏻值得一讚
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜港式扁皮鴨 (4/5)
滿期待既菜式之一💓,扁皮鴨切得好薄,而且烤得好脆,又香口😋
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜餐前小食 (5/5)
佢係琥珀合桃!超有驚喜既餐前小食!好好食🤤🤤
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜陳醋蛋白蟹肉餃 (2/5)
🫠呢個有待改善,皮太厚
而且蟹肉無乜味,不過外表好靚
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜原隻鮑魚雞粒撻 (5/5)
撻皮夠香口,而且又夠酥脆🥰
鮑魚夠彈牙!很不錯的一款
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜香麻松茸焗叉燒酥 (5/5)
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜柚子西米香芒布甸 (3.5/5)
而個甜品就正常發揮,我覺得都好食😗
IG @cheri_foodiary