2024-02-29 157 瀏覽
餐廳個名好特別《No Money So Lonely》因為呢個名我地決定嚟試試佢😆😆😆😆装修格局好有泰式風味,用上木藤椅,仲有花花草草同浪漫的燈做設計,營造泰國夜市嘅味道菜式就係大玩fusion菜,泰式風味之餘又配合西式嘅煮法餐牌上好多菜式嘅名都改得非常之攪鬼有意思,未見食物已經比個名吸引左😂😂😂🫵🏻青檸凍的蜆凍蜆好有泰式風味~隻隻蜆都好大粒好巨型 加埋青檸汁真係天衣無縫酸酸辣辣既凍蜆作為開胃菜黎講相當之惹味🫵🏻貧窮是寂寞拼盤貧窮是寂寞拼盤結合了多種泰國小吃的拼盤。包括蝦餅、腐皮扎肉、春卷、天婦羅蝦、炸魷魚和炸飯波等…蝦餅是由蝦肉製成的餅狀食物,口感酥脆。腐皮扎肉則是將豬肉包裹在腐皮中炸至金黃色,口感酥脆多汁。春卷係蔬菜和肉類包裹在薄餅皮中製成,炸至香脆😍🫵🏻大阪章魚🐙燒意大利粉味道好似大阪燒章魚燒,估唔到同意粉係咁夾😬扁意粉有咬口,大阪燒醬同沙律醬令意粉好開胃😜好足料,有章魚,蝦,蜆,菜,蘿蔔絲,木魚絲,紫菜🫵🏻蜜味酸辣豬肋骨(半) 豬肋骨叫左半份,酸辣味好出,偏辣,豬肋骨焗得剛剛好去,好容易就可以撕到肉出來,最驚喜係好多沙津菜拌碟,沙津菜多而新鮮,酸甜清新,食咁多肉就係要食d菜來中
餐廳個名好特別《No Money So Lonely》
因為呢個名我地決定嚟試試佢😆😆😆😆

菜式就係大玩fusion菜,泰式風味之餘又配合西式嘅煮法

🫵🏻青檸凍的蜆
凍蜆好有泰式風味~隻隻蜆都好大粒好巨
型 加埋青檸汁真係天衣無縫
酸酸辣辣既凍蜆作為開胃菜黎講相當之惹味

🫵🏻貧窮是寂寞拼盤

🫵🏻大阪章魚🐙燒意大利粉

🫵🏻蜜味酸辣豬肋骨(半)
豬肋骨叫左半份,酸辣味好出,偏辣,豬肋骨焗得剛剛好去,好容易就可以撕到肉出來,最驚喜係好多沙津菜拌碟,沙津菜多而新鮮,酸甜清新,食咁多肉就係要食d菜來中和下啦

🫵🏻如我沒有窩夫我會很寂寞
朱古力榛子忌廉棉花糖麻糬
四件窩夫熱辣辣 外脆內鬆軟 再加埋Q彈麻糬 口感好豐富,帶有微微蛋香 朱古力醬略嫌偏甜,配上雪糕夾埋埋窩夫食 冰火交融,
會平衡番個甜度👍🏻配料仲有lotus餅碎,覆盆子同藍莓,味道層次再次提升

🫵🏻米槽青蘋果沙冰
青蘋果🍏味道酸酸甜甜好清新,沙冰飲到落底唔會好淡咁,飲完成杯個感覺好清爽

2031 瀏覽
午餐