宴 尖沙咀

EN Tsim Sha Tsui
2024-10-25 442 瀏覽
前幾日我去咗尖沙咀嘅【宴】試咗佢哋嘅日式火鍋套餐。火鍋嘅湯底係拼咗醬油湯同豬骨湯,咁可以一舊嚐到兩種唔同嘅味道。套餐入面有特上宮崎和牛、松葉蟹、日本豚肉同三點刺身拼盤,食材都幾高質,仲可以任食👍🏻首先試咗特上宮崎和牛,呢款和牛真係好有水準,肉質柔軟,油花分佈均勻,燙一燙就好滑,唔會膩。松葉蟹係火鍋嘅亮點,蟹肉鮮甜,而且好有肉質感,啲蟹腳肥厚,放入湯底煮,蟹味更加突出🤤三點刺身拼盤就比較普通,但係食材新鮮,味道都幾爽口。日本豚肉煮咗之後,肉質柔軟,帶有一絲奶香味,同湯底一齊煮,成個口感都好好。呢個火鍋套餐食得幾開心,兩款湯底嘅組合唔同,增加咗食嘅樂趣。獨自食嘅時候,感覺特別放鬆👍🏻👍🏻

2024-10-25