4天前 0 瀏覽
話說K11 Art有兩間餐廳成日都見到但都冇食過,喺正電梯口都幾大間~有時真係好掛住泰國嘅嘢食,所以今次終於去咗試!舖頭裝修得都幾靚,見到都幾多女仔去食!睇咗一陣佢哋餐牌覺得好多種類好多都想叫😂因為佢哋啲嘢食都幾特別咁~-泰式生蝦刺身🦐第一次見生蝦係用shot杯嘅形式上!另外隔離仲有個沙律,上面有兩個炸咗嘅蝦頭~蝦頭炸得啱啱好!好好味!另外生蝦肉質鮮甜,搭配的綠色泰式醬汁恰到好處,好開胃😋-棕櫚糖炭燒三黃雞半隻🐔呢個因為製作需時,要等20分鐘左右~但係覺得好值得!炭燒三黃雞的外皮酥脆,肉質嫩滑,充滿了棕櫚糖的香甜味,如果份量多啲就好啦🥹另外側邊仲有新鮮嘅菠蘿,同埋有啲應該係自家製用糖炒咗嘅Nuts,好香脆!-印度薄餅🍕第一次見係冇切開🤣外皮都算酥脆-泰式醉貓炒黑毛豬肉手工卷粉🍜佢嘅手工卷粉,有啲似平時中式腸粉~做得非常Q彈!反而覺得黑毛豬如果豬味濃郁少少就完美啦~-冬陰功冰涼特飲🍸呢一個係諗住試伏嘅心態去叫嘅🤣佢可以叫無/有酒精,我哋叫咗冇酒精~入面真係有冬陰功嘅材料,好有冬陰功的獨特風味!第一次嘗試辣嘅飲品,都幾特別🤣平時同我一樣鍾意食辣嘅人可以試吓依杯🤣比起一般冬陰功辣!加埋佢係有

舖頭裝修得都幾靚,見到都幾多女仔去食!

-泰式生蝦刺身🦐

-棕櫚糖炭燒三黃雞半隻🐔

-印度薄餅🍕
第一次見係冇切開🤣外皮都算酥脆

-泰式醉貓炒黑毛豬肉手工卷粉🍜

-冬陰功冰涼特飲🍸
呢一個係諗住試伏嘅心態去叫嘅🤣佢可以叫無/有酒精,我哋叫咗冇酒精~入面真係有冬陰功嘅材料,好有冬陰功的獨特風味!第一次嘗試辣嘅飲品,都幾特別🤣平時同我一樣鍾意食辣嘅人可以試吓依杯🤣比起一般冬陰功辣!加埋佢係有氣既,整個人都感覺神清氣爽