2015-12-01 719 瀏覽
以往食意大利菜都會簡係節日慶祝先會去,不過呢間位于銅鑼灣樓上的餐廳,開唔係好耐已經好想黎食暖色調的燈光下享受美食,特別舒適好幽靜,同朋友邊品嘗美食邊分享平日趣事,好舒服大理石餐桌更顯得高貴,以爲這一餐應該很貴見menu又合情合理賣相好精致,令我有點不捨得食。吞拿魚唔係一片片的,配埋係溫泉蛋,口感好特別,另外仲有芝士汁同蔬菜好喜歡這裡的蔬菜,平時食西餐d配菜可能會有點硬,好似食緊草甘,但尼個爽口之餘又吾刮口見到面上兩只大蝦已經夠曬吸引,賣相精致。蝦的肉软嫩滑爽,不過意粉就有點硬,不過食到底又幾ok,意粉汁滲到意粉肉汁四溢炭燒豬賣相亦都相當吸引,好鮮紅。口感软嫩滑爽,無任何豬的蘇味。另外個肉汁豐富,搭配埋車厘茄,酸酸甜甜的好開胃。味道較爲溫和,好適合想食d肉而緊太重口味的人,份量都幾多下。蔬菜湯係用好多材料慢火細煮的,我就眼見有椰菜花、紅蘿蔔、西芹、青豆、薯仔、洋蔥,味道幾清甜,好適合我口味。賣點係無落蛋同cream,但食落口感覺好似cream甘,好幼滑,。咖啡同酒滲入手指餅,口感饱满。甜品係女仔一生不能割捨的摯愛,但又好怕食得太多會變肥,而呢個Tiramisu可以滿足到女仔們2個願望,既
暖色調的燈光下享受美食,特別舒適
好幽靜,同朋友邊品嘗美食邊分享平日趣事,好舒服
大理石餐桌更顯得高貴,以爲這一餐應該很貴
見menu又合情合理

賣相好精致,令我有點不捨得食。

賣點係無落蛋同cream,但食落口感覺好似cream甘,好幼滑,。咖啡同酒滲入手指餅,口感饱满。甜品係女仔一生不能割捨的摯愛,但又好怕食得太多會變肥,而呢個Tiramisu可以滿足到女仔們2個願望,既食到甜品又唔洗擔心有變肥,兩全其美。
整個用餐都好滿意,特別要讚下呢度的服務員,真係好細心。
2015-10-23
  • 炭燒豬肩肉