2024-12-02
前兩日BBQ完個人勁滯,想食得清淡啲,細佬推薦呢間日本嘢,話係銅鑼灣食過,原來炮台山都有分店。個裝修令人感覺好似身處日本一樣,而且平日都幾乎滿座,貼心位係門口都有啲凳俾大家坐低等。蟹膏豆腐鱈魚乾 58蟹味濃,上面加咗啲蔥調味,味道好夾,鱈魚乾脆卜卜,好香口究極丼 218係招牌丼飯,有蝦、三文魚、帶子、海膽、拖羅、吞拿魚蓉、三文魚籽,仲有2舊天婦羅,材料好豐富,所有海鮮都好鮮甜,特別要讚吓個拖羅好肥美,非常新鮮,加埋隻蛋落去,口感再昇華明太子芝士玉子燒 78明太子玉子燒超級大條,仲長過我前臂。玉子燒充滿蛋香,仲鋪滿蟹籽喺面,裏面嘅芝士仲可以拉絲海膽右口魚邊蝦卷 78海膽好新鮮食落冇腥味,右口魚入口即溶,入面嘅炸蝦同樣出色,炸得岩岩好,一啲油膩感都冇。醬燒三文魚炸蝦卷 58三文魚鮮味足,咬落去可以感受到佢嘅油脂,仲有啲焦香味,而個醬汁甜甜地,口感豐富。抹茶紅豆牛奶 48可以揀朱古力、呢個紅豆或者咖啡襯底,個人認為抹茶當然係配紅豆啦,上面嘅cream好軟滑,奶味濃郁,又有抹茶嘅甘中和番店員話生啤買一送一,其他酒精飲品做緊八五折,而且呢度仲有VIP房,岩晒黎緊Christmas 一大班朋友聚會
蟹膏豆腐鱈魚乾 58
蟹味濃,上面加咗啲蔥調味,味道好夾,鱈魚乾脆卜卜,好香口
究極丼 218
明太子芝士玉子燒 78
海膽右口魚邊蝦卷 78
醬燒三文魚炸蝦卷 58
抹茶紅豆牛奶 48
店員話生啤買一送一,其他酒精飲品做緊八五折,而且呢度仲有VIP房,岩晒黎緊Christmas 一大班朋友聚會。