2023-08-15 133 瀏覽
朋友話呢排有間brunch唔錯,睇名覺得有啲熟口面,原來就係之前魔術手間餐廳。上次食過佢嘅牛肉令人難忘,好raw好juicy好粗暴,最正係價錢唔貴,一班朋友食最開心。呢個brunch,大約四百幾一位,想任飲酒就俾多二百,可能你會話酒店價,但我又覺得值嘅,淨係前菜都食得高興。新鮮生蠔人人都有隻,配上石榴、是拉差咯嗲汁及乾蔥雪梨醋,通常出面食生蠔,都無任何特別方法搞過,可見呢間餐廳嘅誠意帶俾你特別嘅味覺享受。前菜好多俾你任點任食,全部食完都可以任加,波本威士忌醃生牛胸腹薄片配甜椒係我上次最愛,今次都係好好食。
煙燻吞拿魚及薄切帶子配百香果醋,呢種近西班牙食法,幾清新。
香烤煙燻芝士茄子卷配西班牙羅曼斯可醬,個芝士味道好搶眼,茄子好新鮮。
煙三文魚迷你筒配蟹籽上次都食過,今次唯一不同係用蟹籽,上次就咁前菜食都唔平,今次有得任食,即刻覺得好抵。
烤紅菜頭配瑞可塔芝士和無花果,絕對係酒店質素。
吉列橄欖釀蕃茄就少見啲,朋友唔食橄欖都話幾好。
燒粟米配瑞可塔芝士及西班牙羅曼斯可醬,又係我其中一個最愛。朋友最愛呢個煙燻孜然羊柳串配薄荷乳酪醬。
蜜糖檸檬雞翼配上甜椒梅子醬就簡單一點,愛雞翼嘅人相信食十

煙燻吞拿魚及薄切帶子配百香果醋,呢種近西班牙食法,幾清新。

烤紅菜頭配瑞可塔芝士和無花果,絕對係酒店質素。

吉列橄欖釀蕃茄就少見啲,朋友唔食橄欖都話幾好。

燒粟米配瑞可塔芝士及西班牙羅曼斯可醬,又係我其中一個最愛。

朋友最愛呢個煙燻孜然羊柳串配薄荷乳酪醬。

蜜糖檸檬雞翼配上甜椒梅子醬就簡單一點,愛雞翼嘅人相信食十隻都得。

烤京蔥配西班牙羅曼斯可醬,見人見愛。

香烤豬腩串燒無羊肉咁出色。

主菜我最愛藍青口配檸檬忌廉汁,好得,如果有任食就好。

燒烤味手撕豬肉絲漢堡係佢signature 風格,一定要食。

烤非洲雞加上酸忌廉燒薯,很有那種peri chicken的風格。

上次記得意粉好食,叫了和牛扁意粉配車厘茄,煙燻甜紅椒粉及燒汁幾特別,令人難忘。

香煎羊架配燒薯及紅菜頭,同頭先個羊一樣,我都幾鍾意。

煙燻牛胸肉配砵酒燴洋蔥及甜椒梅子醬,又係最似佢哋style嘅食物。

甜品係朱古力士多啤梨。蜂巢糖脆,青檸忌康芝士及熱朱古力,一定係是日最大驚喜。

整體都幾驚喜,同班朋友喺度講下食下飲下,消磨一個周末下午都幾好。