餐廳: 君御燒味
資訊:

2018-03-20 1778 瀏覽
系港島區返工 真係郁下都$5/60一個晏仔阿先生推介$3/40就有靚燒味呢排系附近返工 Lunch即刻去試試由於一個人 好快就有單丁位坐但店外keep住有人外賣有人等位阿先生千叮萬囑一定要叫肥叉唔可以就咁叫叉燒 否則會好瘦所以我千叮萬囑返大家 記得 係肥叉!其實 哀家真係 好中意食叉燒+瀨粉上枱時覺得豉油好似有啲唔夠但食落都啱啱好 唔會太多 唔會太少而個湯 有趣地有點點薑味 個人認為非常正真的 好耐無見到咁靚嘅叉燒再燶邊多少少就不得了但又唔係去到肥到油膩 佢外圍有層肥都好咬入口肥瘦是剛剛好的而因為我又諗唔到食咩嘅關係第二日我又去多次今次決定轉一轉個底 食肥叉飯琴日見好多人都會加$7配個例湯 就試試佢湯一啲都唔細碗 仲一定有料 雞腳蘿蔔黃瓜好耐無湯水到肚嘅哀家表示感動肥叉飯到 哇 仲閃令令過琴日個層肥呼喚緊我但都係個句 唔係一味得個肥字面層肥 底層有返啲瘦肉balance返硬係要挑剔嘅話 就只可以話豉油比一般燒味舖少 亦唔係好有味但對於個叉燒本尊 我真係無野好挑
系港島區返工 真係郁下都$5/60一個晏仔
阿先生推介$3/40就有靚燒味
呢排系附近返工 Lunch即刻去試試
由於一個人 好快就有單丁位坐
但店外keep住有人外賣有人等位

阿先生千叮萬囑一定要叫肥叉
唔可以就咁叫叉燒 否則會好瘦
所以我千叮萬囑返大家 記得 係肥叉!

其實 哀家真係 好中意食叉燒+瀨粉

硬係要挑剔嘅話 就只可以話
豉油比一般燒味舖少 亦唔係好有味
但對於個叉燒本尊 我真係無野好挑
2018-03-20
5 分鐘 (堂食)
肥叉瀨
肥叉