2009-12-27
聖誕節去食蛇羹真係未試過呢 : ppp 一去到唔使等位就入得去啦 : ))入面啲枱罷得太密了..所以坐走廊位就會好迫了 ._. 不過呢度啲人幾好吖 : )有2個餐俾我地揀﹕A - 大蛇羹 + 五蛇湯 + 糯米飯 $55 B - 小蛇羹 + 五蛇湯 + 糯米飯 $40跟據過往經驗.. 眼闊肚窄嘅我一定會揀大餐食..之後就飽到想嘔 ><所以今次都係揀 B 算了 ._. 啲野食3分鐘都唔使就黎喇 :3 蛇羹熱辣辣好暖胃啊 :") 啲料仲多過啲羹添~ 希望佢可以一直keep住啦 :3 最好嘅就係呢度啲薄脆同檸檬葉可以自己攞~~五蛇湯個老闆話係用蛇、雞仲有其他野 (唔記左了><) 煲嘅~ 望上去唔會太油.. 甘甘 地.. 仲有啲胡椒味.. 我好鐘意呢個湯啊 糯米飯我本身唔係特別鐘意食糯米飯呢..所以覺得呢個無特別好食唔好食: D 不過佢好 大碗.. 整到好實所以食極都食唔完~所以... 我又食得太飽了 O_O
B - 小蛇羹 + 五蛇湯 + 糯米飯 $40
最好嘅就係呢度啲薄脆同檸檬葉可以自己攞~~
地.. 仲有啲胡椒味.. 我好鐘意呢個湯啊
大碗.. 整到好實所以食極都食唔完~
所以... 我又食得太飽了 O_O