餐廳: 樂湯雞麵館 (庇利金街)
資訊:

晚上在佐敦尋找略為清淡食物,但又唔想屋企人食到口淡淡,所以攞個平衝,揀左呢間,見有菜有肉,心諗無死。令人意想不到既係:端上既食物同餐牌既表示方式相差甚遠,但食評評分甚高。‼️建議先睇餐牌照片,再睇真實圖片,你就會明...1. 海味雜菜煲 😨😨現實:上湯烚雜菜,海味就不見蹤影了。可能是老闆珍惜食材,把海味留在湯煲裏,又或者係溶晒落啲湯到,化成精華。食客見到如何唔會失望呢?-2. 海蜇手撕雞😰😰😰現實:雞絲寥寥可數,看似殘渣,手撕雞還是雞渣?-3. 鮑參翅肚套餐🙃現實:家父話自己食豉油撈飯多過飽汁撈飯。湯就....明既....-食飯期間老闆不停叫食客社交平台「點讚支持」,like 左就送豆漿。此刻,我心諗OR呢堆好評究竟係豆漿換返黎,定係風光不再? 無論如何,呢間永不錄用!

1. 海味雜菜煲 😨😨

2. 海蜇手撕雞😰😰😰
現實:雞絲寥寥可數,看似殘渣,手撕雞還是雞渣?

3. 鮑參翅肚套餐🙃

海味雜菜煲