2007-01-18
我叫開呢間的外賣的(亦遇過cyh 說鋪頭亞姐在電話中不想做我生意咁的情況)。我歡喜它的蒸餐,也會叫點心餐。每次送外賣都要頭尾用上成個鐘。而我office 距離它舖頭只係5分鐘路程。計埋搭lift都可以15分鐘。我唔介意等耐d,佢地成日話:我地係即叫即蒸,係咁耐。ok. 我每次係我lunch hour 前30分鐘叫,慢慢等佢地送來。今天,在我等左1個小時15分鐘時,我忍不住打去問,那位人兄說:黎緊的,外賣人出左去好耐了。在過多10分鐘,唔掂,好肚餓,再打去問,同一個人說:去左好耐了。唔掂。係我等到1小時40分的時,即我lunch hour 差不多結束時,我打去再問。今次,我的語氣無上兩次咁平和。開始好慶!跟住我仲慶,因為,他說:唔好意思,可能漏左單。有無搞錯,我等左咁耐,你同我講漏單!!!!!!!我慶到想標眼淚。即使個個人係電話說,唔好意思,對唔住之類的說話。但咁樣做生意,唔得禾。我打幾次電話問,佢都唔同我check 下有無落單。同我落單d 人(not him)又十下十下咁。我好嬲呀!亦好肚餓,即刻沖落樓買野食。-----呢間野,太過份了,永不錄用!!!!!!!!!!!!
我歡喜它的蒸餐,也會叫點心餐。
每次送外賣都要頭尾用上成個鐘。
我唔介意等耐d,佢地成日話:我地係即叫即蒸,係咁耐。
ok.
唔掂。
今次,我的語氣無上兩次咁平和。開始好慶!
跟住我仲慶,因為,他說:
唔好意思,可能漏左單。
有無搞錯,我等左咁耐,你同我講漏單!!!!!!!
我慶到想標眼淚。
即使個個人係電話說,唔好意思,對唔住之類的說話。
但咁樣做生意,唔得禾。
我打幾次電話問,佢都唔同我check 下有無落單。
同我落單d 人(not him)又十下十下咁。
我好嬲呀!
亦好肚餓,即刻沖落樓買野食。